Ahoj,
dnes jsem konečně zapojil svůj hw. Z počátku jsem myslel, že použiju standard - pci kartu a linux. Dostal jsem, ale výhodnou nabídku na AP od Signamaxu, tak jsem to vzal. Je to samostatný box, který se ovládá přes ethernet. Umí to AP, AP client, Wireless bridge a multiple bridge.
Dnes jsem namontoval anténu - namířil jsem na Elses. (Před Vánoci jsem zkoušel měření síly signálu pomocí Orinoco karty a bylo to ok)
Teď bych se chtěl i skutečně připojit - může mi někdo sdělit, jaké si mám nastavit parametry na kartě?( Nastavení ESSID, kanálu, IP adresu, WEP příp 802.1x)?
Koukal jsem, že na začátek je konektivita 32kbps share zadarmo, tak bych to zatím chtěl zkusit a dál by se vidělo...
Vyzkoušel jsem teď všechny ESSID, které jsou uvedeny u nodu Elses, ani s jedním jsem nebyl úspěšný. Nechal jsem zapnuté broadcast ESSID = longmatys. Tak pokud mne někdo uvidíte, tak aspoň dejte vědět, že nesvítím někam úplně do pytle....
Zdravim
mam zajem o pripojeni, jmeno bodu je PODNOVYM. Oblast je ale terenne dost nesikovna - holt dolik. Na fungujici body je ode mne blbe videt. Je tu nejaka parta ? Nejvic by se mi libil AP na Veleslavinskem kominu , nebo na hotelu Praha. Taky vidim na Borislavku. Do Bohnic taky, ale to uz je asi trochu mimo
Nstavil jsem ten status. Příště můžeš i sám v editaci nodu na mapě. Příjemne sosání přeju. Bohužel, je momentálně crusader z elsesu na arachne down, takže vzheldem k tlačenici na wifi záloze ty rychlosti nebudou nic moc, dokud nebude lepší počasí, nebo nový krusader s vytápěním.
11.02.2004 v 00:01
ninja
Senior Member
Re: údolí Střešovice, Veleslavín, Kladenská, Červeňák