Ty signály jsou samozřejně elektrické než vlezou do tech polovodičovech laserů.....
Samozřejmě, že sem myslel využít jen tu část elektroniky (95 % :-) ) co převádí ty dvě proudové smyčky s tím impulsním balastem u RJ-45 na dva asymetrické signály (vstup do TX části a výstup RX)
on to v americe koupil krakonos a poslal mi to postou. Jinak na strance microlinearu jsou distributori, melo by jit online si vybrat a nechat poslat sem s tim, ze se zaplati kartou. Nevim ale jak je to s clem. Asi vopruz.
Má to malej háček, musíš sehnat LEDku, která zvládne 100Mb. Takže to asi nebude reálný.
Já jsem kdysi přemejšlel na timhle švábem a laserovým ukazovátkem z GESu. Přijímač je další problém. Chce to fotodiodu napájet aspoň 20V aby mněla nízkou kapacitu.
Použít proudovej zdroj pro napájení fotodiody, aby byla odolná proti přesvětlení. Pak by možná stačilo k diodě naprat jeden FET a 3 stupně MMIC zesilovačů. Když se to udělá precizně, tak to musí fungovat, bez problémů.
Akorát, že laser nemá rád mlhu. Díky monochromatičnosti světla z laseru.
Jinak k veci: da se ten laser z GESu namodulovat na tak vysokou frekvenci 200MHz a pripadne vic ??????
Ja bych tipoval, ze asi ne co ? Ale pokud jo tak do vzdalenosti cca 400m by odpadla aspon na vysilaci strane optika.
Ja sem si hral s tema ukazovatkama z trznic, ale ty moc modulovat nejdou. A jeste vetsina z nich je 3 vyvodova a kdyz sem se k nim pokousel zbastlit driver tak vetsinou dost rapidne klesl svetelnej vykon.....zkratka mam vyzkouseny, ze nejlip jedou z tech knoflikovejch clanku. Kdyz sem zkusil externich 4.5V (baterie i zdroj) vzdy to svitilo min nez na ty knofliky.
Napada me jen ze ten obvod pocita s vnitrnim odporem tech clanku, ale....divny
jo LEDky na teto vlnove delce dela treba Agilent v jejich fiber konektorech. Je to levnejsi nez laser a nema to takove problemy s interferenci (na multimode vlaknech).