ahoj,
jestli můžu jeden postřeh:
Jak udělat upgrade/přeinstalaci?
V návodu je vezmi disk, vraž ho do chodícího linuxu, nakopíruj, spus? lilo(silně kráceno).
1.) Jak to ale nainstalovat na PC, kde mám pouze disketovou mechaniku a sí?ovou kartu?
2.) Jak přeinstalovat bežící systém na novější verzi - ideálně na dálku, aniž bych k němu musel?
Omlouvám se, pokud jsou to stupidní otázky, ale já na ně odpověď zatím nenašel - asi jsem se díval špatně.
jinak ten setnet mě taky v úžas nepřivádí.
díky
radekpv
Pro wokenare by asi zatim bylo nejjednoduzsi udelat BootCD s Norton Ghost imagem nainstalovanyho CZF debiana. CD by se zasunulo do mechaniky, nabootovalo, automaticky by se spustil Norton Ghost uzivaetl by jen zvolil na jaky disk si jej preje nainstalovat a hotovo. Umi to udelat image celeho disku nebo jen jedne partition; cely disk by byl vhodnejsi, melo by to prepsat i MBR, takze by to skutecne melo fungovat. Kdyz mi nekdo posle ten image, BOOTCD udelam behem chvile. Muzu nekomu poslat iso image bootCD s ghostem, aby nemusel ghosta schanet.
Nazory jsou ruzne, ale nevim proc se urazet. hosts.alow doufam moc lidi nepouziva
Minimalne je lze nahradit iptables. Take wrapper na tcp a inetd tato distribuce nevyuzije. Na routeru nema bezet nic jineho co by poslouchalo na siti nez maximalne sshd. Czf-debian je zprzneny, ale lze tam pridat cokoliv z debiana. A kupodivu (sam se divim) znam par lidi, kteri nedokazali debiana rozebehnout kvuli te slozitost konfigurace a todle se jim povedlo.
Pokud jsou pripominky, je fajn, ze jsou vecne a konstruktivni.
Povez: Na co by bylo dobre mit hosts.alow/deny a inetd?
hej nehadejte se tady a radsi poradte jedne lamce proc ji nejde chroot nout hda1 jak je psane v navodu ehm mini navodu )
bootuju z woodyho cd 1 a kdyz chci provest chroot hda1 tak mi to pise permision denied...
jo a jeste mi osvetlete jak mam dat grub kdyz mi to napise not found a lilo taky cosi chce aby to pripojil jako /target atd.. ale taky to pak nejde...myslim ze to pise taky permision denied