Tak pratele,kde to vazne. Stale hledate v Braniku vhodnou strechu , nebo cekate na leto? :-))
Postupne se mi doma hromadi ruzne komponenty do PC. Takze jestli jeste chvilku vydrzite bude jich dost na 10 routeru (bez wifi techniky).
Takze pokud nekdo bude neco potrebovat tak se ozvete.At uz dole v Braniku letaji nejake ty WiFi vlny.
PS:
Ptam se vsude zeptam se i tady.
Nemate nekdo doma cirou nahodou stojanovou vrtacku ?
Potreboval bych provrtat cosi malo profilu na Yagi anteny.
pokud se to podari mohly by byt k dispozici pro Branik
Tak koneckoncu jsem ochoten se o to starat i primo ja. Pokud by se naslo par lidi, kteri by v Braniku opravdu chteli pripojit. Ted resime s Marinakem jeho AP. Pokud to vyjde, tak asi nebude potreba nic jineho v dane lokalite stavet. Pokud to nevyjde, tak se ozvu.
Nebojte to AP nebude na te strese kde mam vyznacen bod, tam me stejne nepusti na strechu ale dame ho na strechu kde bude odkudkoliv videt. Zatim je to ulice Ke krci 3 - 9. Kdyz ne tak proste pujde jinam.Zatim resim hardware. Navic jsem ted chytil nejakou chripajznu tak jen lezim.
Jeste jsem nedelal Wifi router. Tak se do toho dostavam. Stahuji ruzne distribuce a skousim ktera bude nejlepsi. Ted jsem si stahnul wisp-2624 dnes to budu testovat. Je to ale v BIN formatu tak jeste musim sehnat konvertor na ISO abych mohl vypalit CD.
Mam tu dva pocitace proti sobe kazdy ma wifi kartu a zatim testuji. Uvidime co z toho vznikne. Pokud ma nekdo nejakou dalsi iniciativu nebranim se. Vim, ze mi to bude jeste chvilku trvat.
Ja osobne bych Ti tam nejradsi nacpal Debian, protoze ho tady mame v eHAMnetu vsichni a tak to umi spravovat hodne lidi.. Kdyz se ti tam vysype WISP, tak to budes muset delat jedine ty sam...
Hele, a regulujete takhle na ehamnetu vykon? Vcera vecer se mi povedlo na kubajze pripojit 19ti dB sitem z Bohnic na vzdalenost 11.5km. Uroven signalu -93dB, link quality 12/92.