Tak to vypadalo, ze mame z ful duplex jen simplex,mel jsem dobry signal z Hokejky, ale na hokejce po me neni ani vidu ani slechu.
Problem byl vyresen, laser samo sviti, ale koukal malinko mimo. Jinak problem byl s tim, ze drzak nebyl poradne uchycen, to spravila jedna hmozdinka.
Mame problem s autonegotation, musime zasunout ethernet do sitovky, pres switch to nejak blbne, neustale prepina mezi 10 a 100 MBity.
Vyresime instalaci vyhrazenych sitovek a Kosi bude doma v teple testovat na switchi.
Nevšiml jsem si, že by se to někde psalo, ale co vlastně znamená ten název? Je to Deset-sto?
A jak je to potom s tím "samodomlouváním" ;-) (autonegotiation)?
Chová se Dessto jako "kus drátu" a karty/sviště se domlouvají přes něj? Nebo má pojítko pevnou rychlost a karty se domlouvají s ním?
Je jasné, že je škoda provozovat 100Mb/s pojítko na 10 Mb/s. Ale na druhé straně, pokud vím, má jinak konstrukčně stejné pojítko na nižší rychlosti větší dosah a/nebo odolonost proti vlivům atmosféry. Jaký je ten rozdíl, třeba v dB, nebo v metrech?
Jde mi o toto: Mělo by smysl se snažit dosáhnout, aby za zhoršených atmosférických podmínek přecházelo pojítko na nižší rychlost? Je interval mezi neschopností provozu na 100 Mb/s a úplnou neschopností provozu zajímavý?
V tom datashitu, co z nej poslal RYS ty obrazky, je diskutovan problem rychlosti mezi 1Gbps a 100Mbps. Vychazi to tam tak, ze kdyz je brutalni mlha, tak na ten GBit to ma dosah mensi asi jen o 30m.
Domnivam se, ze v pripade DESSTO je to spise zalezitosti prijimaci diody, ktera vykazuje mensi citlivost na 100MHz, takze v nasem pripade, jak se zda, na stovce je signal asi o 30% horsi, nez na desitce