Hele, nevi tu nekdo o nejaky mini distribuci Linuxe jenom na routovani ??? Potreboval bych aby mi tam slapyly tak 3 sitovky a abych moh omezovat rychlosti pripojeni do internetu jednotlivejm IP nebo podsitim... THX :)
Hlavne aby to bylo neco easy... moc v Linuxu jeste neumim. Zas uplna lama nejsem, ale cim jednosussi, tim lepsi :)
Cau,mam puvodni verzi CZF debianu 0.1,chtel bych se zeptat,jestli tam jde nainstalovat Apache nejakym jednoduchym zpusobem.(zkousel jsem priinstalovat primo ten balicek apache...deb,ale zavisi na dalsich peti a ty zase na dalsich :( (
Zajimalo by me, co autory vedlo k pouziti prasackeho a naprosto nestandardniho skriptu /etc/init.d/setnet namisto debianiho net-base (/etc/network/options a /etc/network/interfaces apod.). Vzhledem k tomu, ze to maji pouzivat lidi, kteri s linuxem nemaji zadne zkusenosti, tak se mi nelibi, ze je to od zacatku vede k takovymhle nesystemovym resenim.
A dalsi vec... Netvrdim, ze distribuce na flashce nefunguje, ale rozhodne by se to dalo udelat lip a cisteji.
Berte to jenom jako navrhy na zlepseni do budoucna, jinak je to urcite dobra prace, ktera umozni spouste lidi snadne pripojeni.
No po te co se tu objevily uvahy o tom, ze CZF Debian je urcen i pro lidi Linuxu neznale, mam otazku. Je to tak?
Me prijde, ze to zrovna pro tuto sortu lidi neni, ted jeden chci vyzkouset, ale po te co jsem mel moznost tento system nainstalovat, bych netvrdil, ze clovek neznaly Linuxu (Unixu) to bude lechce instalovat a nastavovat. Pro takoveho vidim lepsi napr. WISP, kde rozbali ZIP archiv, spusti syslinux.exe a nabootuje do menitkoveho rozhrani, kde podle kvalitni dokumentace vse muze nastavit. Na nasi siti jsem to uz nechal nekolik lidi bez znalosti Linuxu nainstalovat, a bylo to pro ne bez problemove.
Jinak me osobne se celkem libi, hlavne pro moznost bezproblemoveho doinstalovani dalsich potrebenych programu, coz je zase na druhou stranu u WISPu docela porod.