Tak SHF mne napsal, ze to neni jeho MAC adresa a ani na 2 kanale nevysila.
ZKuste proskenovat kanaly jestli to jeste nekdo chytate. Z uhlu anten by se melo dat urcit umisteni zdroje. Jinak to chce notebook a smerovou antenu. A projedem to autem.
(2 Kublajz 2 Laxxman vcera mne k tobe neslo ICQ. Jsem na ICQ jen v noci. 32643576 )
Zdravim vsechny Wifisty, mel bych zajem pripojit se na node FINGOL a zajimalo by mne kolik se plati za pristup k internetu rekneme rychlosti 64Kb/s a kde je fyzicky gateway (prez kolik nodu).
Vyrobil jsem si quad (ani nevim kolik ma dB) a vlastnim zcom xi - 626. Signal je vsak docela rusenej a tak prijem zatim nic moc, ale muze to byt moji zbastlenou antenou, kterou mam zatim provizorne pripevnenou a vymenim ji za lepsi zjistim li, ze je nedostatecna. Predpokladam totiz, ze prijem a viditenost na FINGOL je dobra, protoze jsem prakticky na stejnem miste jako linchpin, kterej na FINGOL pripojenej uz je.
Mnoho otazek, ale jsem uplnej laik a kartu jsem si poridil ani ne pred tydnem.
P.S. taky jsem nikde nenasel jestli FINGOL #2 jede vertikalne nebo horizontalne
behem minuleho tydne doslo na FINGOLovi az do vyreseni problemu s logovanim "cizich" lidi s velmi silnym signalem na server zavadeno MAC restriction, z cehoz vyplyva, ze pokud se nekdo bude pokouset pripojit, mel by napred kontaktovat me (nejlepe) nebo Bleadera (v tom horsim pripade), abychom jeho MAC zanesli do konfiguraku.
Tak jsem prave proskenoval okoli a prijimam na 1. kanale
SSID VanCo.netLINKsentia a SSID CZFREE.NET.SHF.AP na 3. kanale nic. Ostatni kanaly predpokladam nejsou predmetem ruseni kanalu c. 2.
NetStumbler mi hlasi z Fingolu signal -78dB Sum -97dB, neni to malo?
bývam na Jílovské 37 (medzi Meinlom a zastávkou 121 Zátiší), 6. poschodie. Dokážete mi poradi?, na ktorý node by som sa mohol pripoji? a koho kontaktova??
Tak jsme s Empikem jezdili okolo FINGOLu a hledali ruseni na 2 kanalu.
Zadny vysilac na 2. kanalu jsme nenasli -> vysila smerove nebo vysila nohoru nebo jsme blbe hledali.
Prakticky v cele oblasti silne vysila:
WideNet na 5 kanalu (pekna smazka).
na 5 a 11 kanalu neznama sit, velmi silne
Na CH1 ap401.netway.cz
Na CH7 MAC: 00022D3EFED7
Na CH6 mistral
SHF
FINGOL na CH2 jsem chytali velmi malo, vysila nejak slabe.