Tramtadada! AP Petrik v provozu!
Zatim jen hodne provizorne a zkusebne, ale jede! 6. kanal, zatim pouze na plechovku ve vytahove budce, ale brzy (zitra?) planuji umisteni zatim jen 2dB vsesmerovky na strechu. Pres DHCP server dostanete IP s pristupem na inet, ale asi tam hodim closed MAC policy, takze az to pojede v ostrem provozu, budete me muset nejdrive kontaktovat. ESSID: CZFree.Net.Petrik
APcko je D-link DWL-700AP, MAC je 00-80-C8-37-FB-48
Primou viditelnost mam,ale nemam na druhe HW AP, ktere bych dal jako client. XI626 se mi vali doma, ale s tou se pripojim leda na AP Fci, protoze na nej vidim z balkonu, kde by mohl byt router. Nejlepsi by bylo kdybych se pichnul na Fci a zaroven na THnet, aby vzniknul zalozni okruh na JM. asi by bylo dobre zanest do monitoru jednotlive linky, aby kazdy vedel, kdo a s kym je propojen. Vsesmerovku bych bral, ale protoze nemam prachy, asi si nejakou vyrobim.
Ano, uz je to tak!!" Jsem prvnim, kdo je pripojenej na AP Petrik Palime to proti sobe dvema plechovkama pres dve panelovy zdi, vzdalenost asi 60 metru, ale jakztakz to jede . Az bude vsesmer na strese, bude signal jak vino
jsem tady nový. Minulý týden jsem narazil na aktivitu CZFree.NET, a celkem mne to zaujalo. Děkuji touto cestou DOCovi na privátním e-mailu za uvedení do děje, už dost věcí mne vysvětlil. Nabádá mne, abych si vytvořil vlastní AP. No nevím. Mým prvotním cílem je nalézt levnější trvalé připojení do internetu než mám nyní (UPC), hlavně na e-mail. Současné moc nevyužiji, web používám v prům. 3 hod/denně.
Když ale porovnám náklady, tak mne zřízení AP příjde minimálně kolem 8÷10 tis. Někde jsem četl, že Thundernet chce za přístup 64kbit na internet cca 500,- Kč/měsíc. Když to sečtu, tak mne to z tohoto pohledu moc ekonomické nepříjde.