Nazdárek ve spolek.
Mohl by sem někdo napsat, jak velký světelný kruh vytvoří ronja (řekněme s mechanikou Alphawave) na vzdálenost 800-900 metrů? A jak moc je to vidět? Máte s tím někdo zkušenost, nebo to má každý na střeše?
Uvažujeme o nasazení u nás v khnet.info (Kutná Hora) a nechce se mi to dávat na střechu. Myslím, že pokud by ten kruh byl do 3 metrů v průměru, mohl bych to vrznout na balkón aniž by to někoho rušilo.
Vím, že existuje i infra verze, ale přijde mi nepřiměřeně dražší. V podání Alphawave - zatím jsem u nás nesehnal schopného bastlíře.
Dle originalni ronji, 980m. Souhlas s temi r=10m jasne viditelnosti-ovsem dost to klesa k okraji....
I kdyz - nase pojitko je na dvou panelacich 4 a 8 pater, z ulice kdekoli mezi nimi neni videt ani tuk, jedna sousedka z toho domu si ale stezovala ze ji sviti na strese "jasny cerveny svetlo" - nikdo nevi jak to zjistila, pac na strechu se nedostane. Nakonec jsme se shodli ze je to carodejnice a do paprsku vlitla kdyz letela domu na kosteti.
Možná jsem se blbě vyjádřil. Mě ani tak nezajímá, v jakém "kruhu" uvidím světlo, když budu koukat do zdroje. Ale jak to bude vidět na zdi domu a hlavně případně v pokoji bytu, který bude mít okno řekněme 5 metrů od pomyslného středu.