Jak moc vadí překročený limit výkonu u AP.Nyní mám tak cca 20 dB,ale kabel mezi Ap a antenou je dost douhy a mam moznost jej zkratit cca o 4-6 m. Jestlize vemu ze RG213 ma utlum 0,4 dB/1m ,tak se vy zvysi vykon o cca 2 dB. Nase sit je na vesnici a nidke v okoli neni jina sit. Bude toto prekroceni neco ovlivnovat,televizi atd. A jak se zmeni prijem signalu u PC s PCI kartami, kdyz ted se pohybuje cca 55-60 %. Zmeni se to nebo bude porad stejny.Nevim cim to je,ale dva uzivatele maji stejny signal a jeden dokaze stahovat jinou rychlosti nez druhy, pritom jsou skoro ve stejne vzdalenosti ode mne. Dale bych se chtel zeptat, jak by slo zvysit rychlost site, kdyz kopiruji ja sam neco od uzivatele A,tak mi to jede tak 700-800 kbytes/s. Jakmile zacne stahovat neco on,klesne rychlost tak na 200-250. Pouzivame U.S.Robotics 54. Mame to teprve tri dny,takze s tim moc zkusenosti nemame,ale muze mit vliv na kvalitu signalu zda je spusteny DHCP servr. Mam jej spusteny protoze nevim,kde se da napevno pridelit u AP IP adresa vsem uzivatelum a aby si ji oni pak nasledne nastavili u sve pci karty. Za jakoukoliv radu, navod,popis dekuji.
2Rychlosti: Nejen halfduplex (klasickej ethernet je taky halfduplex a tohle se tam neděje), ale komunikace musí jít v každém případě přes AP. Takže komunikace klient-AP jde vzduchem pouze jednou a tak rychlost bývá cca 500 kB/s. Komunikace klient-klient musí jít od klienta 1 na AP a pak od AP na klienta 2, a tak jdou data vzduchem 2 krát a rychost je logicky poloviční , typicky cca 250 kB/s. Rychlost u wi-fi se u obou směrů nemusí rovnat, závisí na anténě, kartě a rušení. Měl jsem link na 4,5 km kde někdy byla rychlost jedním směrem 150 kB/s a druhým jen 20 kB/s.
Pokud používáte wi-fi 54 Mb tak je každý dB na příjmu velmi důležitý, rozhodně bych použil co nejkradší a nejkvalitnější kabel. Jak máte ten kabel dlouhý, pokud ho můžete zkrátit o 6 metrů ?! Ten kabel by měl být kradší než 20-25 metrů.
Pokud jste opravdu na vesnici sami, tak nemáte koho rušit => nikdo si nebude stěžovat => ČTU se asi bát nemusíte.