Jestli jsem to dobre pochopil, v uvodnim prispevku se jedna o pripojeni APcka (D-Link DWL 900AP+) na domaci bezdratovou sit. Prave tento problem resim... Zkusil jsem to pouze pomoci toho 900AP+ v modu repeater, ale vzhledem k tomu, ze nema zvlastni antenu na smerovani (repeatovaneho) signalu, po cca 8m cesty panelama (cca 3x) je prijem zalostny (20-26%). Dalsi problem je, ze v modu repeater nedokaze pracovat s vyssi rychlosti nez 1Mbit. Coz se nesetkava s ohlasem u ostatnich uzivatelu na nasem AP (ZAP-02). Chtel bych poprosit o radu u zkusenych uzivatelu: Vite nekdo, jak a jaky dalsi HW pouzit (krome stavajiciho D-Linku DWL 900AP+), pro zrizeni domaci bezdratove site, ktera by byla pripojena k vnejsi CZFREE? Uvazoval jsem o D-Lin DI 614+, ale nejsem si jisty, v jakem modu ma ktery HW pracovat. Prosim pomozte, nechci ostatni uzivatele omezovat svymi castymi pingy na AP :O( Diky moc.
Cau toho D-Linka DI 614+ bych ti moc nedoporucoval mel sem uz tri a kazdej mel nejakou chybu bud primo vada produktu a nebo dost spatny vysilani je to jen muj nazor ale jelikoz sem ho skousel od tri ruznych prodejen a vzdy to dopadlo stejne tak tomuto vyrobku prilis neverim
Testovano odzkouseno na AP max 22-23 soucasne pracujicich uzivatelu a pak se zacina kousat a delat paseku, takze ho musite vytahnout z elektriny. Doufam ze tato informace nekomu pomuze stalo me to hodne nervu.
15.12.2003 v 07:20
Chevees
15.12.2003 17:55
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
()
Ahoj. Chci se jenom zeptat na jednu věc ohledně D-Linků 900AP+. Chová se D-Link s připojenejma klientama jako samostatná buňka nebo ne? Hlavně jde o DHCP. Dejme tomu, že mám někde v centrálnim bodě server, switch a v něm dva D-Linky 900AP+. Má jet DHCP server na serveru (linux) nebo na každém D-Linku zvláš?. Na serveru by to bylo lepší, ale nevím jestli broadcast (DHCP požadavek) od wifi klienta přes D-Link "projde" až do switche a do routeru? předem dík
Nevite nekdo, jestli se D-Link DWL900AP+ v módu klient dá provozovat vůči AP s přiřazením IP adresy přes DHCP (takto dnes asi funguje většina AP). Jak se nakonfiguruje a PC za ním?
Nebo je potřeba mit přidělene 2 statické IP adresy?
Oba stroje si pak zadaji IP od DHCP serveru nekde v siti (muze ho delat treba to AP v modu AP).
Samozrejme musis vypnout DHCP server v tom D-Linkovi v modu klient (ale to se snad provede samo ve chvili kdy zapnes ziskat IP od DHCP serveru).
Jen ten D-Link si zadal tu adresu asi 100x (a 100x ji dostal od linuxu) ale uz od prvniho pozadavku si ji priradil.
Pro stroj za nim je pak sit transparentni - tudiz projde DHCP pozadavek normalne.
SAmo musis mit ty spravny prirazeni HW -> IP v konfiguraci toho AP a taky pozor na MAC filtry (musi tam byt povoleny obe HW adresy)
Pro AP (v modu klient) plati MAC adresa ethernetovy casti.
(ona ma MAC i ta wifina uvnitr ale nikde se s ni nechlubi)
Potřebuju se připojit na AP, mam doma dle situace dva až čtyři poče spojený TP přes switch. Všechno Windowsy, na střechu daleko, dal bych tam tuhle pixlu v módu klient a zároveň by jela pro interní sí? DHCP. Budu k tomu potřebovat ještě router, nebo to tahle verze umí ošetřit přes NAT? Způsobí to nějaké komplikace na AP kam se připojim, nebo se to bude k němu hlásit jen přes MAC toho DWLka a jednu IP addresu?
Čtu si tady a všude kolem fóra a faq už dva týdny a zatim mi to neni jasný ..
JO, takže mužu taky potvrdit, že DHCP funguje, rozjelo se mi to ale jen proti jednomu AP, ostatni co sem zkousel zatvrzele vzdoruji.
nastaveni IP na DWLku neni kriticky, DHCP pozadavek z PC proleze i s defaultnim 192.168.0.50, ale pak je dobry si tam dat nejaky ze stejnyho rozsahu (davam staticky), kdyz se tam zapne DHCP klient tak nevim jak se na to DWLko pak dostat, leda pres manager, to je ale na linuxu nepraktické a stejne ten program funguje děsně, neda se mu moc verit
jestli DHCP proleze do vic pocitacu za DWLkem a jestli budou komunikovat zalezi asi jedine na konfiguraci daneho AP ke kteremu se clovek pripojuje, potreba poresit s ownerem