oslovil jsem všechny majitele níže uvedených AP s informací o nově naměřených hodnotách a žádostí/možností přidání antény a karty k nim, která by sloužila jako zdroj signálu pro Podolí. Všechny jsem poprosil o vyjádření sem k nám do threadu.
Jpolidar ( AP TRAPOL)
Deu (AP Smíchof)
Ant (AP Ant)
Pospa1 (AP Zvahov)
nazdar, hele, to co sem napíšu snad ani neberter moc vážně, ale...
oslovil mě kamarád, dělá u nějaké společnosti co prodává konektivitu, prej by pro něj nebyl problém nám tu zřídit ethernet zásuvku rovnou do internetu, prej jelikož konektivirtu prodávaj ve velkém, tak podle toho by byla cena a rychlost, jak jsem pochopil, tak minimalni rychlost ktera by u nich byla možná je někde okolo 20Mbitu, cena někde okolo 20 tisíc měsíčně. Linka by bylůa garantovaná, neagregovaná.
Pokud by bylo dvacet lidí, tak za tisíc kč/měsíčně by každej měl megabit, pokud by bylo víc lidí, tak by každej měl stejnej megabit (předpokládám že NIKDY nepojede současně 20x download...) a cena by se mohla snižovat. Při představě připojení o rychlosti třeba 512/512 a ceně 500/měsíc mi to fakt nedalo napsat sem.
Vim, ty prachy dohromady asi nedáme, ale co třeba nějaké firmy? Pokud to někoho zaujalo, a věděl by jak s touhle linkou nakládat, tak to sem napište, ale jak jsem uvedl na začátku, nerad bych to tu prezentoval jako "víc" než pouze rozhovor dvou kamarádů. Dávám tomu skoro nulovou šanci že se tohle povede, ale na druhou stranu, když si to encham pro sebe, tak to je jako bych to rovnou pohřbil.
ještě jedna věcička, rozhodl jsem se vzhledem k absenci klientů wifi kartu dočasně zastavit, sice provoz mě nijak neomezuje, ale na druhou stranu, na wifi interface serveru není firewall, již je spuštěno dhcp, tak není problém pro kohokoliv celé dny a noci hádat hesla... a kdyby se to povedlo .. no, nebudu to rozebírat. Karta je prostě off, Pokud by někdo chtěl něco testovat, napište to buď na mail, nebo sem do fóra, neni problém to kdykoliv nahodit, jakmile se objeví kdokoliv se zájmem se připojit, neni problém a mohu to zase zapnout...
ahoj ,
taky by me to zajimalo, ale bohuzel ja jsem ve vsedni den nepouzitelná, delam do 22,00 hod. , hodite info na stranky?
Event. se muzeme domluvit na venceni hafusu v parku
Aglaja