Nechci se teda xlibora zastavat, ale ja teda nejsem taky silenym priznivce CSSka, tabulky usetri spoustu nervu a casu, kdyz se musi delat stranky a jeste tak, aby byly kompatibilni s vice prohlizeci...
Stejne mam pocit, ze xlibor stranky dela ve Frontpage nebo podobnem a ume se to snazi docsskovavat...
Doufal jsem, ze tady nebudeme rozebirat zdrojove kody internetovych stranek, ale pravda je, ze ty stranky nejen, ze nejsou datove setrne, ale vubec se mi nelibi, kdyby to udelal ve wordu jako dokument, exportoval do htmlocka, tak by mozna udelal lip... (to nemyslim ani na vterinu vazne - delat stranky ve wordu)
jo a jeste: ja napr. se*u na takove ty veci, ze objekty na jedne strance nesmi mit stejne idcko, vsak kdyz ten objekt nepotrebuju ve skriptovani, tak mi tyhlety veci jeste navic usetri misto - PROSTE: CCSko vzniklo moc pozde - absolutne nic nepodporuje a jeho implementace do htmlocka je pofiderni - DNESNI VYVOJ TECHNOLOGII VE TVORBE STRANEK JE HNUSNY !!!
Naposledy upravil ValXdater 03.01.2004 v 23:25
03.01.2004 v 23:20
michaelth
Junior Member
Re: Xlibor dela stranky ve Frontpage nebo podobnem...
Tak, aby bylo jasno, ty stranky resp. jejich tabulkovou strukturu jsem delal v mozille composer, coz je asi skoro stejne jako ve frontpage, takze jak ten kod vygeneroval tak je a nestravil jsem na tom vic jak 1 hod. CSS zatim nemam potrebu se ucit. Nikde jsem netvrdil, ze ty stranky jsou perfektni a taky to netvrdim.
Ja se vsechno ucim vicemene za pochodu a vsechno to vzniklo ve chvili, kdy sem cuchnul k php a mysql, protoze v ciste html by to bylo ubijejici, me se ty stranky proste dobre spravuji a jestli si profik na web tak nechapu, proc se semnou chces merit.
Jestli to je proto, ze jsem tu zesmesnil radegasta, ze ma spatne slozenou antenu, tak to bud klidny.
Ano, to se muze stat (treba i mi), ale podle tech fotek je videt, ze se mu to stavalo u kazde "akce" a vsude, kde se nechal s tou antenou fotit. V tom je prave ten paradox.
Class ma oproti id nekoliv nevyhod... proto jej nepouzivam...
Nemyslel jsem, ze je CSS malo podporovane, ale ze sam nepodporuje spoustu uzitecnych veci...
Nojo, ale dnesni zpusob vyvoje stranek je tak zbytecne slozity - potrebujes vedet hromadu jazyku a ty jsou ucelouve slepene tak, aby to jaks taks a nekde a nekdy mozna fungovalo... Budoucnost vidim v ASP... (VB pro generovani, VB pro databazi - ADO, VB pro DHTML - spatna podpora, jenom to HTMLocko s CSSkem tam zaostava...)
Hadam, ze vsichni servery s jasotem preinstaluji na platformu windows, jen proto, ze vidis budoucnost v ASP. Budoucnost platformne nezavisle veci, jako jsou webove stranky, muze tezko byt v platformne zavislem reseni.
Co máš pořád s tou netopýráckou anténou? Já vůbec nevím, kde jsou, natož abych s nima něco dělal!
BTW: Všechny fota, na kterých jsem vyfocený s blbě natočeným zářičem, jsou s jediného dne, kde jsme jeli s Peakem změřit 4 lidi, je celkem pochopitelné, že jsem tu anténu nerozmontoval. Do auta se mi vlezla.
Já jen, že bereš chu? ostatním lidem, kteří tuto činnost vyvíjejí ve svém volném čase a věnují tomu nemalé prostředky a nedělají to pro to, aby měli zisk. Místo, aby jsi mi napsal na ICQ, ozval se na našem DC hubu (byl jsi tam několikrát), nebo mi zavolal, tak děláš, to co děláš. Naštěstí, alespoň podle reakcí na fóru i mimo něj, to lidi pochopili a tu chu? si nenechají vzít. Nebo jsi to měl uloženo od svého chlebodárce?
Je videt, ze nejsi z branze, protoze platformu si vetsinou zakaznik nevybira. Zakaznik prijde a rekne ja chci system, ktery bude umet to, to, to a navrhnete reseni ..
Jinak samozrejme existuji technologie jako Java servlets a JSP, ktera je diky jave zcela platformne nezavisla, tzn. funguje to treba i na AIX apod
05.01.2004 v 11:14
ValXdater
Senior Member
Re: Re: Re: Re: Xlibor dela stranky ve Frontpage nebo podobnem...