Ahoj Mirmare
Tak to jsem mile překvapen. Já jsem nelenil a koupil jsem si Wifi PCI kartu s všesměrovou anténou. Chytám z okna asi tři nody. Jedním z nich je i Eurotel na baraku Subtera. Mám signál 14procent a internet od nich běhá mega rychle ale maj to drahý.
Kdo je KAHOBU10 toho tu mám taky. Potom nějakou školu.
Jsem zvědav až vylezu na střechu. To bude maso.
Počítám že to bude brzy. zatím přemýšlím kde ted vezmu kabel H1000 nebo jiný s podobným utlumem. Zatím
A ted všem!!!!!!!
Máte tu někdo wifi s kým bych mohl zkusit spojení????? Ted mám antenu do dvora baráků Nad přivozem, ke krči.
Tak i ja jsem premohl svoji vanocni lenost a vylezl jsem na strechu,abych tam konecne strcil nejakou tu antenu.
A frci to.
Velke diky patri Kubajzovi za funkcni AP.
Zamyslel jsem se nad Vasi situaci a dospel jsem k moznemu reseni.
Jedine co budete potrebovat je nekdo u koho by se mohl instalovat AP na strechu.
Nasel jsem ve sklepe jednu kompletni PI 166 Mhz. Nejakou tu antenu na rozjezd snad najdu.
Vy se jen slozite na 2 karty a trochu kabelu .A je to. Je Vas tam dole minimalne 20 to by znamenalo zhruba 300 na kazdeho .
No a nemusite resit nejake 4km spoje nekam na AP_Peta.
Psal mi Marinak, ze se to v Braniku hejbe hrozne pomalu. Rikal, ze shani nejakou hardwarovou raficku, aby to umelo rozdelovat rychlost podle MAC adres. Rika ze se mu nechce davat na strechu PC. Kazdopadne jsem mu na to rekl, ze pokud je moznost dat na strechu PeCku, tak je to nejjednodussi reseni...
Jo, jo, jen najít tu spravnou strechu. To je tady dole v Braniku asi ten nejvetsi problem:-( Klidne bych to dal k sobe, ale davat AP na nejnizsi barak v okoli mi pripada dost podivny.
david