Chtel bych se zeptat jestli demona "routed" nahrazuje "zebra", protoze jsem ho ve WISPu nenasel, nebo se musi doinstalovat?
A jeste me zarazilo: dva pocitace 2m od sebe, na kazdym WISP (tusim 2624) dal jsem do prvniho XI-626ku, mod master - bit rate 2M do druhyho compu - stejnej postup, mod manged - bit rate 11M. Potom se neco stalo a musel jsem ze zalohy obnovit baliky "root.*" po rozbehnuti bit rate 2M
Doporucte mi pls nejakybalicek na dhcpd,vsechny co jsem doposud zkousel prestaly fungovat ihned jak sem se snazil ulozit configuraci pomoci polozky menu Save all packages.
Hazi hlasku Cowradly resufing ....an empty archive
tak jsem tady zas
nekdo se tady uz kdysi ptal na php server pod wispem, ja jsem ted prisel na to ze by nebyl tak spatnej ale bohuzel jsem nenesel zadnej odpovidajici balik. Mozna jen spatne hledam ale mohl by mi nekdo sdelit jestli vubec neco takoveho je?
nepotrebuju to nutne ale kdyby nekdo neco o php serveru pod wispem vedel tak budu rad )
predem dik
Cauec tak sem tu po dlouhe dobe....resim pro zmenu takovej probleme....
Chci aby se mohl nekdo pripojit k siti ale nechci aby mohl pristupovat k netu.... jak na to ? Co ? BTW: kdyz mi bude chtit neco poradit zkuste to radeji polopatickym postupem diky moc
Jo a jeste je nejakej nekde soubor kde jsou udany veci a prikazy co se spousti po startu ?
spustatelne subory (s priznakom exe, nastavis to cez chmod 755 /etc/rc.boot/* ) po boote su v adresari /etc/rc.boot
Tam ti bude treba vlozit aj filter pomocou prikazu:
iptables -I FORWARD -s ipadresakohochcesfiltrovat -d ! 10.0.0.0/8 -j REJECT
Mam problem s HTB pod wispem, po nakonfigurovani (napsani scriptu) a jeho naslednem spusteni to halsi. RNETLINK invalid arguments nebo tak nejak, nevim co s tim, predpokladam ze ta konfigurace je v poradku.
2 hanysek: misto pro nastaveni iptables je v /etc/network/ifup.local. Dopis si tam svoje pravidla.
2 TomeMaster: pokud to hlasi takoveto chyby, je to nastaveno spatne. Mas nastavene root qdiscy na obou rozhranich? Konfigurujes to pomoci sablony v ifup.local?
2 vic:
root qdisc nastavuji timhle: tc qdisc del dev eth0 root
tc qdisc add dev eth0 root handle 1:0 htb default 14
nedelam to podle ty sablony, kouknu na ni hnedka.
a posledni vec, myslel jsem ze neni treba pridavat root qdisc i na netsc0 kdyz potrebuju omezovat pouze eth0 ale budiz
diky za info, zkontroluju to podle ty sablony a pripadne napisu
Mám dotázek. Pro WISP mám 50MB partition FAT16. Ale je to na 1.2GB disku, takže bych chtěl zbytek nějak smysluplně využít. Asi bych měl na zbytku udělat partition (taky FAT16?) a přimountovat to do WISPovskyho kořenovýho adresáře. Můžete mi napsat jak na to a případně jak to uložit, aby se to mountlo při každym bootu? dík
Nevim jestli jste se s tim nekdo setkal.Mam tento problem.
Mam klasickou instalaci Wispu (wisp-dist_2624) obohacenou jen o DHCP pro vnitrni sit.
Vse bezi OK jen pokud je na routeru provoz, kdyz neni zadny provoz tak zatuhne.
Zkousel jsem menit pameti,disky a stale stejne.
Konfigurace:
Bezi to na DELLu 166mhz 32Mb RAM
WIFI PCMCIA Avaya Gold v ISA redukci s chipem Vadem469
Sitovka PCI Realtek 8139 10/100
A jeste to stale pise hlasku :
INIT: Id "T1" respawning too fast: disabled for 5 minutes
a protoze nejsem zadny linuxar tak opravdu nevim co to je.
Pokud budete mit nekdo nejaky napad tak sem s nim.