> Dalsi DLinky 700AP mam zapojeny v rezimu client a jsou bez problemu.
By me docela zajimalo, jak se da AWL-700AP nastavit, aby pracoval jako klient. V manualu je jen zminka, ze to umi, ale postup je popsan jen pro rezim AP. A co jsem zkousel, tak se jako klient pripojit neumi, Kismet monitorujici situaci v teru sice hlasi nejake pokusy o pripojeni, ale to se nikdy nestane. Kismet hlasi waroavni, ze neco je s tim klientem spatne. MAC adreasa, kterou AWL-700AP v rezimu klient posila DWL700AP je o jeden bit posunuta do prava proti adrese v rezimu AP. Ja bych to videl na nejakou chybu ve firmware, snad je to duvod te lace, protoze DWLAP lze pouzit jen jako AP. Ale mozna ze mam jen neco blbe nastaveno.... Na www je jen firmware 1.00, ten ketry je v standartne dodan s novym produktem.
1)pres www rozhrani klikni na mod CLIENT
2)dej site survey a klikni na AP,.ktere se ti zobrazi v seznamu dostupnych siti.
3)zarizeni se restartuje a je pripojeno.
To je vse a takhle to funguje bez problemu.Pokus se to nespoji,tak mas nekde na tom AP nejakou anomalii,nebo problem.Mam to odzkouseno s XI 626 pod linuxem(staros),s Orinocem AP600,2000,2500.
Omlouvam se za mystifikaci, DWL-700AP mi uz jako klient funguje. Na AP jsem mel aktivovanu filtraci podle MAC adres, ale zapomel jsme na to. Pak ze pry se chybami clovek uci... ;-) Uz vloni jsem malem vyhodil jednu WiFi kartu jen proto, ze se mi ji nedarilo pripojit k AP na kterem byla aktivovana filtrace MAC adres. A AP kartu ne a ne zaregistrovat.
V euforii ze se DWL-700AP k AP pripojil mi uniklo, ze fakt mrvi MAC adresu. Je to chyba, a muze vam zkomplikovat zivot, pokud pouzivate na AP MAC filer. DWL-700AP pouziva v klient modu uplne jinou MAC adresu nez jakou hlasi do WWW rozhrani uzivateli. Prijdete na to jen pomoci nejakeho nastroje na monitorovani vln v eteru, treba Kismet pro Linux.
Takze jaky je vysledek DLINK 700AP ano nebo ne ? Dale bych se chtel zeptat jestli chodi jako klient proti A14 a jestli se da to www rozhrani povolit jen na urcitou adresu IP.
Nechci router, potřebuju připojit k jednomu AP dva lidi co maji baráky vedle sebe a maji dohromady 5 kompů,...
kdybych chtěl router tak už se tam u nich válí komp,...
jde mi o to jestli to s timhle bude fungovat,..
tzn,.. moje AP v modu AP, k němu připojeno přes wifi AP těch dvou lidí v režimu klient.
Dnesni den pokusu s DWL-700AP mohu shrnout takto. Jako klient se sice dokaze pripojit k NetGear MR314, ale pravdepodobne neexistuje zpusob jak jej pripojit k AP DWL-900AP+ (C1)... :-( Trosku smutne zjisteni, ze se spolu dve zarizeni stejneho vyrobce nedohodnou. Dokonce ta sit s DWL-900AP+ neni nalezena ani po "Site survey", prestoze ji ma pod nosem a signal velmi dobry, pro DWL-700AP proste neexistuje! :-(