Pouzil jsem 3.06 ma nekolika DWL900AP+ h/w c2 a muzu konstatovat ze to neni dobra cesta...
Tam kde mi chodi pcmcia karta do netu 176 kbit
s casto vyse zminene ap ani nepripoji /maly stromecek v ceste/
a kdyz jo tak max do 52kbit
o scanovani okoli nemluve , ale to je u D-Linku snad jiz tradice...
Prave dumam nad tim jak do tech chudinek vratit puvodni firmavare, ten totiz nikde neni....
Pokud někdo shání levný NAT router pro ukrytí počítačů za jednu IP, asi zatím nejlevněji vyjde opět DLink DI604 za cca 1650 Kc. Ma to i 4 portový switch.
Jinak s těma antenama - je také možné, že v nějakém módu (klient) funguje jako externí "left" a v jiném módu (bridge) zase right nebo take zadna :(
Problem je takovy - pokud revizi C2 rozjedu na stole vedle sebe v rezimu bridge - bridge, vsechno chodi paradne. Pokud to vsak jeden zakaznik hodil na strechu a externi antenu, nejede to vubec. Pokud prepnul na rezim ap - klient, zacalo to chodit.
Revize C1 mu chodi tak i tak dobre. Z vyse uvedeneho usuzuji na to, ze v rezimu bridge nefunguje externi antena ci funguje jinak. Nemel nekdo podobnou zkusenost?
4 hodiny jsem si pročítal thread o D-LINKu 900, mám z toho hlavu jak věrtel, ale tam se probíraly staré revize, tak mi to moc nepomohlo. Nicméně ponouklo mi to nápad a tak jsem zkusil tu mojí rev C2 zapojit to swiče jak do normálního portu pro PC tak do Uplinkového portu pro hub/switch a chodilo to v obojím, což je potěšitelné.
A jinak: zatím nejvyšší rychlost přenosu jaké jsem dosáhl byla cca 600KBytes/sec (cca 5Mbit), je to odpovídající? Bylo to mezi mnou a nejbližším serverem v městské síti (přes 3 AP)
Je mozne jakkoli zregulovat vykon v rezimu klient?
u D-Link DWL900AP+ rev. C1 fw. 3.06
V klient rezimu ad nastavim cokoli, jede to naplno :(
3.02 taky...
Mimochodem, zkousel jsem upravit HTML
(pridat dalsi volby pro nizsi vykon v rezimu AP)
ale kdyz jsem odeslal hodnotu nizsi nez 10, nastavil se vykon na 17 :(
Schrnuto:
- jde a jak tedy nastavit nizsi vykon v rezimu AP ?? (potrebuju pro sterbinovku..)
- jde jakkoliv snizit vykon v rezimu KLIENT?