jenže je sranda v tom že na ten internet neni papír.... jaksi...
tj. kde nic neni ani smrt nebere
Prosil bych ukončení šíření všech FUD (stratetegie fear-unceartainty-doubt, neboli strach-nejistota-pochybnost), jinak tenhle thread uzavřu.
Pokud se dosahuje nepeněžních příjmů a někdo bych snad chtěl někoho obvinit z nedovoleného podnikání, tak by si především musel najmout soudního znalce, který by ohodnotil výši těch nepeněžních příjmů, a ten soudní znalec by určitě nebyl levný a vypadlo by z něj, že výsledný nepeněžní příjem má hodnotu 100 Kč měsíčně, a je barterován za elektřinu k routeru, která má hodnotu 200 Kč měsíčně. Skutečně defraudace jako hrom!
Nejsem sice právník, ale nezaručená bezplatná konektivita mezi lidmi podle mě není jakkoliv ohodnotitelný statek. A proto taky to nadšení tolika lidí - co není zakázané je povolené, a tady jsme objevili něco, co zatím nikdo nestihl zakázat.
Z jiného konce: když třeba vynese někdo spolubydlícím (rodičům, apod.) odpadky výměnou za umytí nádobí, pak jde úplně o ten samý případ nedovoleného podnikání, jako když někoho připojíte do sítě CZFree.Net.
Spíš bych se silně zamyslel nad finančními provizemi, které majitelům APček
slibuje například WideNet. (cosi jsem zaslech o 60% vybraných peněz od klientů ?). Tady silně pochybuji, že každý, kdo ty provize bude dostávat, bude mít telekomunikační koncesi - naopak většinou půjde o lidi, kteří ani nejsou OSVČ a nepodávají daňové přiznání... nevím nevím jak to WideNet chce řešit...
Každopádně cílovým stavem by mělo být bezplatné propojení - pak se nebudou řešit žádé koncese, nic - propojení počítačů bude stejně přirozené, jako třeba otevírání úst nebo chůze po chodníku....
Až tahle doba nastane, tak každý může počítat s bezplatným peeringem se servery Arachne Labs a tou částí CZFree.Netu, který provozujeme my :-)