Zdravím,
Narazil jsem na následující problém:
mám technologie které neumí omezit vysílací výkon softwarově, proto musím hledat alternativu v hw rešení.
Pokud použiji normální útlumové člen, dojde ke snížení jak vysílacího výkonu tak aj citlivosti. Proto je nutné používat cirkulátory, což je v podstatě jednocestný útlumový člen (sníží vysílací výkon, ale citlivost celé soustavy zůstane nedotčena).
bohužel ho nejsem schopen nikde sehnat. nevíte někdo, kde se dá tato záležitost koupit?
Rady typu že mám tyto technologie zahodit a používat jiné, které umí omezit výkon softwarově, jsou bezpředmětné a zbytečné.
Takže jsem našel výrobce cirkulátorových kapslí. bohužel, problém je v tom, že jich musím odebrat 250ks. cena by měla být kolem 1200 bez DPH/kus. jestli má někdo zájem pište sem, nebo pmkem a? vím jestli se to tu uchytí a mám to objednat, nebo se mám kouknout po jiném řešení.
Celá soustava je tvořena pouzdrem, kapslí, a odporem. celková cena by měla být kolem 2000 kč bez dph. maximální útlum, kterého je schopna tato kapsle dosáhnout je 16dBi, je laditelná směrem dolů pomocí odporu a kusu drátu (nejsem vzdělán v oboru mikroelektrotechniky a mikrovlnné techniky).
Funguje to tak, že přes ten kus drátu probíhá ladění celého cirkulátoru. přesnější popis jak se to dělá budu mít později.
Cirkulátor je součástka, která má v jednom směru při přesně definovaném kmitočtu útlum (v našem případě 16dB) a v druhém propouští bez útlumu.
Příklad: Jestli máte AP které má výkon 18dB, za ním 5m kabelu, 2konektory, bleskojistku jste na 15 dB, k tomu anténu 24dB jste dohromady na 39 dB. To by se ČTÚ moc nelíbilo. Jestli nemá vaše AP řiditelný výkon tak je problém, můžete dát slabší a delší kabel a dopočítat si ho na cca 20dB, ale tím ztrácíte i na citlivosti příjmu a to neni dobré. Tak proto se tam dává cirkulátor, vysílací cestu potlačí a příjem propustí bez útlumu.
Teda ...vlastne jsou nejak transformovani klip.cz ci co...takze snad vedi co delaji:-) .
Jestli mi daj ten clanek schvalenej pro provoz v CR tak se dam na modleni a 2500Kc je skoro zadarmo...at ziji 33dB paraboly .
Proč by to potřebovalo schválení k provozu v ČR? Myslíte, že to třeba antény mají? A to jsou to "zesilovače", cirkulátor je "zeslabovač".
Hoďte sem, prosím, někdo linky na výrobce (nebo alespoň prodejce) parabol. Všichni, co jsem našel (až na klip.cz) nabízejí buď malé paraboly, nebo síta. Chci rozumně drahou, cca 27-34db plnou parabolu.
Njn....me to pred par dny tvrdili take,ale nejak me mate to ze jeden ten clanek avizuji uz v prodeji na svzch stranach a jen o tom na dalkove ovladani pres telnet tvrdi ze maji ve vyvoji,skoda ze jsem se jich na to nepreptal.
Dal me dost zajima na jakem principu to maji udelane- jestli neco spise mechanicko-vlnoveho s feritem nebo neco pres diody....uvidime,tak ci onak mohli napsat aspon princip na kterem to pracuje....nebo i nepracuje i to jsme tu uz meli :-) .