Zdravím vespolek,
brácha bydlí v Urbánkový ul. nahoře v Modřanech tam co je na mapě plánovaný "Robbik" a chtěl by se taky připojit.Můžete někdo sdělit který AP tam dosáhne?Vůči Bluehillz se mi zdá trochu za horizontem,ale nevím zda nepřipravujete něco blíž.
Díky za informaci
(prosím poslat na milan.dorfler@ pragometal.com)
Zdravim ve spolek. Zhruba pred tydnem jsem rozbehal u sebe na balkone AP s essid nax.CZfree.Net a konektivitou na Bluehillz. Je to v sestem patre, takze jinam nez par panelaku pred sebou (sektorovka je smer jih) a kousek lesa nepokriju. Problem je, ze primo na nasem vchode je BSTcko eurotelu, takze na strechu nic umistit nemohu. Nicmene co se pokryti severu tyce (od Dumu az po OBI), pomaham s realizaci nodu Awe. Ten ma velice dobrou pozici, protoze bydli primo pod strechou.
S jeho vybudovanim by se v Modranech podstatnym zpusobem zvysila stabilita cele site, nebod by tu vzniklo kolecko
nax<->awe<->zviratko<->map01<->map02<->bluehillz<->nax
Jen doufam ze vychazim z korektnich informaci. Podle nich zbyva uz jen postavit ten nod awe.
Vyhledove by bylo take mozne postavit preze mne alternativni cestu na eHAMNET01, konkretne vidim na nod SHF, ktery to ma uz zase kousek na nod eHAMNET.
Nicmene SHF se uz delsi dobu (oz pocatku praznin) neozval.
Vcera uz uz jsem to zadal do mapy, muj NOD je Vigo.
Ale zjistil jsem ze v mem okoli zatim neni zadne AP na
ktere bych se zameril Nax je na druhou stranu:p(
Behem tydne to poradne vyzkousim jestli neco nechytnu.
Nejdriv vsak musim nakoupit nakou kartu a antenu(asi plechovku)
Neni mi jasny, jak probiha to pripojeni. Je to tak, ze si mohu vzit potrebny hardware a proste se pripojit (pokud to jde?) Jsem temer na stejnem nodu jako: Modrany-Rodopska-vvmm (ulici pod antenou Full AP: NAX) NEjaky login neni treba?
A jde se pripojit pres jineho ucastnika, ktery ma jen aktivni NOD?
takze konecne jsem si nasel trosku casu a dodelal node awe-modrany, takze, mam dva linky do czf, jeden pres nax-bhz-map->, druhej pres zviratko-map-> a na sever jsem namiril 180deg sektorovku, essid awe.modrany.cz, v monitoru je uvedena mac adresa
Dalsi sraz clenu, priznivcu a pratel CZF z Prahy 12 a (i z vzdalenejsiho) okoli se porada v patek 5.3.2004 od 19:00 ve Sportbaru v Baruncine ulici, vedle potravin U Karkulky.