tak jsem tam dal ty skoro 130 a 82 ohnmu odpory, a kupodivu amplituda vylezla na to co ma - akorat se mi zda ze to stejne ma male zesileni - kdyz svitim z 10 centimetru, tak uz to ma dost malou amplitudu - ne maximalni. Takze to asi funguje, akorat to nema tu kyzenou amplitudu. Ze by nejaky problemy s navazanim predzesilovace? Mam tam vetsi kondiky. Budim 5MHz pres HPWT diodu.
no clock to popsal nekde v tom mailinglistu na ktery porad odkazuje (v anglictine). Jinak je to v podstate bastl, na vstupu citlivy FET a odpor v serii s PIN fotodiodou tak, aby to melo optimalni sum a navaznost vykonu do toho FETu (vcetne kapacity), pak je tam videozesilovac (normalni vec) a diferencialni limiter/zesilovac z 2 tranzistoru.
Ja mam HPWT-BD00 presne to co pouziva clock, ale z tech 10 cm je to uz mizerny - zacne padat amplituda. Takze to chce dalsi stupen mezi predzesilovac a limiter. Clockovi to chodilo na 1 metr, kdyz to chodi na min tak se to pak neda poradne pouzit na velkdy vzdalenosti a utlumy. Jinak ja to budim TESLou 5404 paralelne spojene vyvody (doporucuju i u toho HC) ale jak je to nesdymetricky a rychly prebeh tak to dela vyssi harmonicke.
Kazdopadne aspon to je pokrok. Jaky parametry by mel mit dalsi stupen zesilovace aby to frekvencne zvladal? Mezi toho MAXe preamp a ten limiter. Nejaky videozesilovac? Ale ten co pouziva clock ma 180MHz - nevim jak by to stacilo, na druhou stranu fast ether by melmit sirku pasma do 89 MHz (-3dB) aby to zase nedelalo prekmity. Tak nevim - ze bych to zkusil? mam tu jeden NE592 ci co to je po ruce....
tak jsem ho tam vrazil mezi MAX3963 a MAX3964 - melo to vetsi zesileni, ale diky tomu ze to mam na bastlici univerzalni desticce se mi to zavazbilo. A to zesileni taky nic moc. Takze nevim co tam na tu 100ku pouzijeme. Hledejte nekdo - nejaky diferencialni zesilovac se prece musi delat. Nekde jsem to videl, 3 stage v jednom pouzdru. Jo bylo to tusim v nejaky pdfku od HP. Pouzivali to tam jako zesilovac a posledni stage jako limiter.
tak jsem to nasel, v ab78.pdf - je to brouk 10H116 ale to bude nejaky mozna motorola asi nebude k dostani. Chtelo by to neco jako tohle - oni z toho primo ven tahalji ECL diferencialne, je tam HFBR24X6 coz je fiber prijimac, pak 3 urovne tenhle brouk a vystup ECL. Kdo se chcete kouknout na mym hnojniku ab78.pdf strana 13
chci poznamenat, ze optimum pro velikost te megaronji bych videl tak u 40-60 cm paraboly, pak uz je to moc veliky a vitr s tim bude desne cloumat, nehlede na to, ze je pak lepsi udelat retranslaci v puli cesty nekdo se uz najde (aspon v meste). Pri 5dB/km utlumu co bezne v praze byva (+6dB geometrickym rozsirovanim paprsku) se nevyplati delat 4km+ spoje, optimum vidim nekde kolem 2.5 km.
Napadla me jedna vec, jako jsou leydenske lahve, proste takova prisavka - prisat si ji na kus paraboly, a vevnitr to vakuove naparit , pak napustit vzduch, prisat o kousek dal a zase naparit. Dalo by se tak s levnou vakuovou aparaturou pokovit pekne celou velikanskou plochu aniz by na to musel byt megasud. Co vy na to? Neni to uplne uhozeny?