Mam dotaz :) setkal jste se uz nekdo s problemem duplicitnich paketu na zarizeni signamax ap 22mb?
signamax ap na jedne strane a na druhe je taky, ale v modu client, ryhlost nastavena na 1-2mb, testovano v lab. podminkach i venku s ext antena, testovano i s firmwarem delink 2.50, zarizeni se chova stejne i kdyz je pripojeno na ap jine firmy (testovano s ap zcomax 1510v), pripojeni libovolneho clienta na signamaxe v modu ap je ok z toho usuzuji, ze problem je v signamaxu nastavenem v modu client. Setkal se s tim nekdo? ne pomalejsi spoje je to celkem fuk tech paketu je tak 15% - 20% coz se da prezit.
PS: tech signamaxu mi proslo rukama cca 10 a delaj to vsechny.
Zrovna vcera jsme zapojovali klienta D-Link rev. 2.5 na Zcomax 1500V (AP) a podobny problem. Ztratovost paketu cca 10 - 15 procent i v idealnich podminkach. Netusim proc.
Nemuze to byt zpusobene tim, ze to neni D-Link x D-Link? Mate nekdo zkusenosti?
Meli jsme (mame) podobny problem
zapojeni 4x Signamax za sebou v modu bridge
Problematicke u nas byly hlavne kratke pakety - ztratovost a duplicity.
Trochu pomohlo na staveni RTS na minimum (delka paketu kdy se ap domlouvaji o poslani paketu, krats rovnou poslou). Problem to zmensilo, ale nevyresilo :(
Od dneska je na tu trasu nasazen ip tunel a uvidim co to bude delat ....
celkove tohle je problem dlinku, dela mi to taky DWL-900+ a dokonce i ethernet bridge DWL-810+. Rekl bych ze je problem asi v casti driveru co ridi tu wifi kartu, protoze v ty DWL-810+ je taky acx100. DWL-810 to nedelal, byl tam prism2.
cau vsem,dlinky tohle delaji bezne,ale zatim nebylo prokazane,ze by hlaska return packet byla nejak na skodu ve spojeni.Nikdo netusi proc se to deje,ale podle me to nevadi
Mohu se zeptat jakou souvislost lze hledat mezi 10/100 Mbit, autonegation, full/half duplex A problémem duplicitních paketů dvou signamaxu s d-link 2.61offico firmware ?
Pro djdodo tu mám lahůdku a myslím si, že to vadí, když se něco neustále opakuje, tak to asi zdržuje celkový průběh věcí ne ? Já nevim já se jen ptám, tak mě nesežert.
--- ping statistics ---
1000 packets transmitted, 891 received, +719 duplicates, 10% loss, time 1008401ms
rtt min/avg/max/mdev = 2.250/24.789/138.858/23.791 ms
81% podíl duplicit na celkovém počtu paketů se mi zdá asi trošku moc
Patřím do stejné komunity jako Drakula, takže platí popis jak ho popsal on, 2x 2 signamax proti sobě v módu bridge.