Mám takový problém. Na střeše mého domu je AP, které vysílá. Chci se k němu připojit bezdrátově (kabelem nechci, tohle řešit nebudeme) a přemýšlím o nějakém řešení. Doma mám dvě PC, které chci napojit LAN. Starý počítač nemám a ani nechci, protože se budu připojovat na delší dobu a nechci další zdroj hluku (a musel by být v místnosti kde máme ložnici a v noci to hučení by mi manželka asi nepovolila). Takže jsem vymyslel, že si koupím HW AP, které má několik přípojek na RJ 45. Dost jsem to sledoval a nakonec jsem se i kvůli ceně rozhodl pro SMC BARRICADE 2804WBR v.2 na cybex.cz za 3300,-. Vyhrálo to test v PC WORLD HW AP, tak jsem myslel, že to bude dobré. Minulý týden mi to přišlo a po třech dnech jsme zjistili že tohle nastavit nepůjde (Nikde to neukazuje nalezené sítě, i když jsem byl na místě kde jsou čtyři a jiné karty je bez problému našly, sílu signálu taky neukazuje. Prostě nikdo nemyslel, že se bude někdo připojovat na AP bezdrátově, ale mysleli si, že se do toho prdne kabel od DSL, nebo kabelovky a bezdrátově to roztáhne). Tak jsem to zbalil a posílám to nazpět CYBEXu.
htěl jsem vás poptosit, jestli by jste nenavrhli řešení pro mě tak, jak už máte ozkoušené, ale taky se musím koukat na cenu (A14 za 4000,- plus SWITCH za 800,- koupit už nemůžu. To už je hodně). Maximum jsem ochoten (ochoten jak ochoten, ale prostě více nemám a i tohle sehnat budu mít problém) jsou 4K a to je strop, o který si už teď rozbíjím hlavu (kdyb to bylo i s pigtailem, tak by to šlo). Pokuď se nic vymyslet nedá, budu muset prostě ty prachy sehnat a koupím A14 a SWITCH, ale kdyby jste věděli o jiném levnějším a stejně mi posloužilo, sem s ním. Dikes Roman Striš
Měl bych takový jeden tip. ASUS WL 500b. Podle recenzí je to přesně co potřebuji, cena je vynikající, ale je tu jeden háček. Už měsíc se ho snažím sehnat a nikde ho nemají. Obvolal jsem největší sklady s výpočetní technikou a nikde nebyl. Nevíte jak to s ním vypadá? Neviděli jste ho v nějakém obchůdku? Roman Striš
Sice mi porad neni jasne, proc nechces ten kabel, ale to se asi nedozvime a konecne... je to jedno
Protoze se propojujes na pomerne kratkou vzdalenost a asi taky nebudes mit nijak silnou antenu, tak bych ti doporucil napr. GWAP-300 - jsou to apcka, co maji vnitrek NAPROSTO TOTOZNY s APcky DLink 900AP+ (rev. B1)... Cena tohohle APcka se pohybuje nelde kolem 2500 bez dph, za 850 si koupis 100kovy switch (nebo bych ti mohl prodat 8port 10kovy hub)...
Vzhledem k moznostem regulace vykonu tohoto APcka (neumi jit pod 10dB) by se to melo pouzit s dejme-tomu max. 13 dB antenou (po odecteni utlumu kabelu...) - coz myslim ze by u tebe melo stacit bohate. Jinak pokud vim, tak malo ktere AP s routerem (takove to u ktereho rikas ze ma 4 portovy switch) umi rezim klient... jak jsi rikal je to proste urcene k tomu, ze do toho vrazis adls nebo neco podobneho a mas byt pokryty signalem at muzes pobihat s notebookem
Orinoco ma vysokou citlivost, pokud mas AP na strese, melo by to jet i na interni antenku. Na druhy PC pres krizeny kabel, nepotrebujes ani switch. A kdyz budes potrebovat notas, vytahnes kartu z redukce a das ji do notase.