a kolikpak ta 10mW laser dioda stoji? ja mam katalog z GM2002 a tam je jenom naka za 59kc (5mW) tusim a pak nake dalsi drazsi ale nepisou tam vykon....
no jo, v zime se da odpor a teplota je v klidu. ale co v lete? jak budes mit 30 ve stinu tak v trubce na slunku na strese tam bude....kolik.... odhadem 40..50 celzija....a to ma k 25 celkem daleko, ne? to aby tam byl naky peltieruv clanek (nebo kdo to vymslel).......oni tam sice pisou -10 to +60 ....ale i to mi pride tak tak..
V GM maj:
modul 3mW s optikou za 145,-
diodu SLD6505 5mW za 59,-
diodu SLD6510 10mW za 125,-
vsechny diody maji stejne pouzdro
Prvne uvedena uz ma najeto v obskurnim modulu hybridos s budici elektronikou za 50Kc vice nez 500hodin v rozsahu teplot -5 - 30°C a jevi jen mirne znamky degradace. Nutno dodat, ze pouziva onoff modulaci a byla nastavena bywoko metodou.
mno...ze by se mi chtelo davat 300 jenom za vysilaci svetlo ....
jo,: je to mozna casty dotaz, ale nevite kde se daji sehnat naky ty ledky E0000 nebo co to vsude pisete? nebo jestli je naka obstojna (cca na 0,5 km) treba v GM nebo v GESu? .... bo ja sem ty E0000 nikde nevidel :/..... a porad se mi jevi vyhodnejsi ta ledka oproti laseru. jednak ju neni treba vytapet, mela by vic vydrzet a je levnejsi. + odpoda prace s kuchanim ukazovatka (i kdyz v tom nevidim zadny vetsi problem.....ale...)....zas je asi pracnejsi nastavit ji do ohniska cocky..... no...
a pak este(mozna se to nehodi to tohodle tematu..) : k tomu rysovemu tistaku na TP, neni ktomu naky popis kde se da co namerit?myslim na oscilu...ja to mam spajene, zatim mi chybi este jedno traficko, ale ze by jevilo nake vetsi znamky.....em..."spravnosti zapojeni".....:( ... proto by se mi neco podobneho hodilo.
>ze by se mi chtelo davat 300 jenom za vysilaci svetlo ....
No vidis, ja dal za laser 2000,-.....
>porad se mi jevi vyhodnejsi ta ledka oproti laseru. jednak ju
neni treba vytapet, mela by vic vydrzet a je levnejsi. + odpoda prace s kuchanim ukazovatka (i kdyz v tom nevidim zadny vetsi problem.....ale...)....zas je asi pracnejsi nastavit ji do ohniska cocky..... no...
laser dioda:
+ 100Mbps
+ VELKY svetelny vykon pro vetsi vzdalenosti
- cena
- optika
- zivotnost
normal LED:
- do 10Mbps
- mensi svetelnej vykon ...tak do 1400m
+ cena
+ optika
+ zivotnost
Hehe starwars jsou dobry - to kdyby se nasadilo na vsechny spoje v czfree, tak neni potreba zadna 3D mapa, staci vyjit za mlhavy noci ven a vsechyny spoje budou hezky nalinkovany v realu
hele.....napadlo me...asi je to blbost ale co kdyby se misto laser led do toho kolimatoru nebo jak se tomu rika (myslim to mosazne vykuchane z ukazovatka) dala normalni supersfitiva LED? ...myslite ze by to melo naky smysl? bo jestli ma obyc LED delsi zivotnost a pracuje i ve vetsim rozmezi teplot......... ja sem zatim este nikdy normalni(ani zadnou jinou) optiku k ronji nedelal ani nezameroval a nevim jak moc je slozite dat led do ohniska atd, ale kdyby tam byla este navic ta cocka z ukazovatka....jestli by to jako treba neulehcilo to zamerovani nebo spis serizovani............. ... ona by se musela sice asi kapku opilovat bo je mam pocit vetsi........