Kdysi jsem si nechal udělat kabel v jený firmně a oni mi tam nakrimpovali blbě bílý vodiče.
Normálně je pár z nějaký barvy a bílýho.
No a když použiješ barvu z jednoho páru a bílej z druhýho páru tak mi to jelo jen na 10Mb. Na 100 svítil link a nic se nepřeneslo.
Tak jsem nevydrzel a zapojit MAX3963 TIA (zesileni 22kohmu) s diodou BPW43 (neplest s BPW34). Funguje dobre, zadne kmitani, ale zkousel jsem to zatim jen na 9 MHz s buzenim HPWT-DB00 ledkou z ronji. Za to jsem dal MAX3964 coz je diferencialni zesilovac/limiter kompatibilni s FDDI/fast ethernet modulaci, ale zesileni na konci nic moc, mozna to bude tou nizkou frekvenci, mam tam asi jiny kondiky nez maji byt. Jsem zvedavej cim to je ze to malo zesiluje, nemam ani voltmetr a muj osciloskop je shit do 10MHz. Ale aspon neco to dela je to pozitivni. Pristi tyden to zmerim a napisu vic.
- nechces tam pro zmenseni kapacity te PIN diody udelat vzdusnou montaz na te jedne strane toho 3963? Ja to tak mam - ten zbytek chce ale solidni konstrukci, posli urcite jak se ti to podari otestovat.
a nejdriv si ty placky pocinuj za pouziti maleho mnozstvi neprepaleneho cinu a kalafuny, pak tu kalafunu alkoholem odleptej a na to dej ty smd 25 milu a ohrivej pady ono se to slije - jinak to nejde, ja jsem se sral neskutecne s bochnikama cinu kterej nesel dolu.
tak napis nejaky howto ja jsem v pajeni 25 milovych brouku novacek ;-) tenkym dratkem z licny jsem jim zauzlovaval vyvody a pak to zakapaval cinem - jinak mi to nedrzelo.
nevite nekdo jesstli se da koipit VCSEL 650nm? Kvuli vyzarovani - ma ovalnou stopu, zatimco normalni laser vyzaruje bocne a to ma ovalnou stopu. Ze bych toho vic vykonu poslal skrz cocku.