Nasadil jsem hostAP 0.1.2 - zmeny nic moc, par drobnosti, predtim jsem mel 0.1.1 a bylo to ok, ted je to ok take.
Ale jeste jsem preflashnul novy fw (1.7.4) a zarazilo me, ze najednou nelze menit vykon. Udelal jsem neco spatne? Je to vlastnost tohoto fw? V iwconfigu vubec neni uveden, ve wavemonu je n/a.
Jeste jsem narazil na firmware v1.8.0, ale nepovedlo se mi jej s winupdate 0.7.0 nasadit. Vi o tom nekdo neco, jak to tam narvat?
No a posledni vec by me zajimala - uz je nekdo, kdo mel moznost vyzkouset tertiary (AP) firmware? Pokud vim, nahrava se jen do RAM, ale neni nikde k sehnani.
To neni vec fw ale hostapu - v 1.1.0 jsi to bez patche taky nemohl menit , Jounni narazil na problem, hodnota vykonu neni linearne zavisla na hodnote posilane na CR31 registr karty (ale vypada to ze je pro vetsinu karet je to signed cislo ).
Podle toho co jsem pochopil (jako ze jsem to prave moc nepochopil) bych rekl, ze nejake ovladace by to mit melo, ale jestli od intersilu? Nebo kdyz tam soupnes ty wlan-ng - ale nevim, spis nejak bez AP extenzi. Mohlo by to pak uplne nahradit hostap.
Otazka je, jestli to bude kvalitnejsi... Ale mam pocit, ze se k tomu tezko dostava, ponevadz to neni moc open - Intersil si to drzi.
2case:
Aha, to je pravda. No tak ja jdu zkoumat co se to tam patchovalo...
tak po dlouhe dobe jsem se prisel podivat jeste je ten hostap takovy shitoidni ovladac jaku byval asi pred pul rokem ? )
ps: tertiary (nebo jak se to zas pise) firmware je mozne napriklad ze starosu... pokud ho nekdo dokaze "nabourat" existuje tam jeden specialni account myslim,z e stale ale jde ziskat jen podobu jeho zakodovaneho hesla (md5kou) prip. nejakym zpusobem najit klice k primounteni toho filesystemu myslim ,ze to byly tenkrat ext2ky