tak jsem si ke svemu DeskBooku v utery zapujcil USB kartu s integrovanou anténou a trosku testoval.
Z naseho domku (Hlavackova 5) se to nechyta vubec.
Kdyz jsem to postavil na auto pred vchodem, chytil jsem tri az ctyri site mezi nimi i AP Sranda, ale nepodarilo se mi k ni pripojit. VSechny AP se totiz jevily jako by je nekdo stale zapinal a vypinal. asi spatny signal.
Tak jsem vylezl na strechu, ze to bude o neco lepsi (nebyt topolu, vidim primo na standovu antenu). Tam to ale bylo jeste horsi a nase AP jsem vubec nezachytil.
Tak nevim, myslim, ze potrebuji nejaky WiFi kartu pripojitelnou pres USB s konektorem na externi antenu, abych to mohl nekam vysponovat.
UZ JSEM NA NI KOUKAL, ALE JE DOCELA DRAHA A NAVIC JSEM Z TOHO NEPOCHOPIL, JESTLI TO JE CISTE JENOM ANTENA CI TO MA V SOBE VSE DALSI PRO POTREBY WIFI KOMUNIKACE.
PRY NEDKO, KDO JE PRIPOJEN NA STANDU TO MA RESENO PODOBNYM ZPUSOBEM (USB-KARTA-ANTENA). TAK SE PLS OZVETE.
nasel by se tu nekdo, kdy by se mohl ke me na Hlavackovu stavit a promerit signal Standovy AP? Mam totiz takovy pocit, ze problem je jinde, nez ve spatne antene.
K AP mam necelych 160 m a nebyt topolu, ktery tam stoji, tak vidim primo na antenu. Myslim, ze to bude muj problem, ze jsem ve stinu toho stromu.
Silna antena by to asi propalila skrz, ale co za deste...
Stando vidim dobre na roh te kostky na vasi treste (co je bliz k Plzenske a centrum a na ten co je ve smeru Prachnerova.
Kdyby bylo AP na te kostce posunuto (cca 1 m v danem smeru) pak bych to mel asi bez problemu.
Predtim viz muj preminuly prispevek - jako by to AP nekdo porad zapinal a vypinal.
xanda:
Problem je ten, ze mas tu integrovanou "slabou" antenku ve spojeni dalsich faktoru.
1. Jsi asi trochu pric z vertikalniho uhlu.
2. Stromy opravdu vadi. ( Karel i musel antenu posouvat vys a prozezat trochu zelen).
3. Nase vsesmerovka ma vertikalni polarizaci( zkousel jsi otacet s antenkou?).
Vypinani: muze to byt vitr v topolu.
Zmerit signal bych moch, az pristi tyden, alke myslim ze je to zbytecny. Signal ted mas, ale blbu -> kdyz si poridis lepsi anteu, tak to bude OK urcite. Integrovane antenky jsou pro pouziti do budov na par metru.
No jasne, ze ta antenka, co jsem mel je nic moc, ale na Strahove na ni bezi dost lidi.
Byla jen na vyzkouseni, takze me to nic nestalo. Jde mi ale o to, jakou antenu, jake sily, jak dlouhy kabel a kde je ten nejlepsi signal. Proto bych rad to promereni. Bude to aspon potom jednodussi a je mi hloupe, kdyz se co tyden stavuji do obchodu, ze si zase pujcim a vyzkousim neco jineho :-)
Strahov je placka, a pokud maj primou viditelnost, tak je to OK.
Jeste jsem si spomel, ze jsi psal o posouvani anteny. To bohuzel neni mozny, protoze je pridelana ke stozaru a ten je zas napevno pridelanej do baraku.
Kdyz na tom trvas, tak mi pristi pondeli zavolej a domluvime se kdy bych k tobe prisel.
To ze si pujcujes od obchodniku veci k vyzkouseni ti blby nemusi bejt, vzdyt ti to nabyzej, aby te nalakali zarizeni u nich koupit. Zaplatis jim.
Zdravim vsechny. Momentalne bydlim ob jeden barak od AP sranda, Plzenska 119, 3. pattro. Cumim z okna na skolu. Mam PCMCIA bez moznosti ext. anteny. Mam sanci ?
Zdravim M.K. no pokud neco jako "sranda" chytas pak asi ano. Podminkou snad je jen rozumnej signal popripade najit misto kde by byl, popripade poridit jinou PCMCIA WiFi kartu...