no je tu mrtvo ale jsem si jistej ze to pujde,.. jde o to kde bydli aby ho vzala nase zelezna plechada
>> NOTE VYYYYBORNA SPRAVA
takze
1) DNES v SOBOTU 18/10/2003 mi byla predana ANTENA YAGI
v nedeli se to projevi na mem signale ale podle vypoctu by wifimon mnel dosahovat NEUVERITELNE HRANICE 36 to bude RECORD
@ RONJA
>> ARNARFJALL @ ZPnet
popremejslejme o te ronje...
- novi clenove - no problem, pokud nameri u sebe signal. Staci sdelit MAC karty a dostanou tri tydny na testovani. Momentalne ale jede pouze AP, link ven je mrtvy. Toto bude resit nove zelezo za cca 14 dni. Pred tim predpokladam technicko organizacne informacni schuzku zainteresovanych osob (wanthalf, koblizek medlis) myslim ze by bylo mozno zajemce prizvat a uvodni dejmetomu ctvrthodinku venovat prave jim, bude-li zajem.
- 2digletton na 36 zapomen. Budes rad kdyz se priblizis koblizkovi.
Kdysi, kdyz jsem na to mel cas tak jsem se ruznyma dat. prenosama zabyval. USB je primarne urceno k pripojovani periferii a ne k propojovani stanic a reseni na nem zalozene bude vzdycky pokulhavat (a to nemluvim o infraportu) za plnokrevnou LAN jakou je napriklad Ronja.
2Digleton vzdalenost Arnarfjall-ZPnet neni kilometr ale cca 1700m coz by "teoreticky" jeste slo ale uz je to hrozne moc! Zatim nam to nechodi ani radiove, tak bych do toho ronju moc nepletl.
Mno zpocatku jsem spis uvazoval o necem mensim ja-to-AP cili nejakej spoj na 78m. Je fakt ze tech 1700m k ZPNetu by mohlo byt i na Ronju mozna trochu moc. Mimo jine USB site uz se preci delaji a neni to zadna novinka. Spis mi to prijde shudnejsi reseni nez trebas komunikace pres COM porty.
Tak jsem se dozvedel, ze nekdo rozchodil IR na 200m :-( to je malo.
Ale stejne by asi bylo nejlepsi napichnout optiku nekomu, kdo je ZPNetu nejblize. Teda jestli o to ZPNet vubec stoji.
Ano, tak nejak je to v planu. Abych to upresnil, navrhuju 5.11 ve 20hod. na ted uz obvyklem miste (zalesi) Kdo nevi kde to je, tak dotazy e-mailem treba na me.
Na zacatek schuze bych rad pozval vsechny zajemce o pripojeni k nam (vim minimalne o trech), dostane se jim tam odpovedi na jejich otazky pripadne se dohodneme na konkretnich vecech.
Dale na programu predpokladam bude bourliva diskuze coze vlastne do budoucna a hlavne jak, tedy technicke detaily.
Predpokladam ucast predevsim nasledujicich osob: Wanthalf, Medlis, Koblizek. Ostatni nebudou vyhozeni ale jejich ucast myslim neni nutna, leda by chteli prinest penize na nakup materialu
2 Naughty boy: Abych te zbytecne nezbavoval optimizmu, uz delsi dobu se chystam pustit do stavby Ronji, pokud by ses chtel pridat, budu jedine rad. Ostatne pokud budes mit cas, proc se o tom nepobavit na schuzi...
klide bychom mohli nejake pojidlo zkusit. Musim ale priznat, ze moje moznosti jsou docela omezene. Mam sice elekto skolu obor spojova technika - radiokomunikace :-), ale moje vybaveni neni nic moc. Jsem schopnej vyrobit tistak a zapajet soucastky, ale z hlediska mechaniky je to bida.
Jinak v patek bych mel dostat konecne WiFi kartu. Je to sice SMC, ale rozhodla cena. Mam uz i hotovy router a testuji na nem FTP a TeamSpeak. Jestli bude zajem, tak budu moc poskytnout min. 40GB volneho prostoru.
Schuze je dobra vec, ale ja bohuzel nikdy nevim, co bude pristi den a napoprve mi to taky nevyslo.