Tak koukám, že už zas moc nefungujeme. Resp. na ZPNetu lze naměřit nějaký mizerný signál od nás, ale to je asi tak všechno, komunikace nefunguje. Obávám se, že se nejedná jen o problém na straně naší...
Zpátky k HW. Byl bych rád, aby se situace stabilizovala co nejdříve po mém návratu. Jsou tu tedy nějaké plány na upgrade počítače? Nabídky hardwaru, skloubení a montáž? Já osobně možná seženu nějaké disky řádově jednotek GB a starší paměti.
Co se týče antén, je tedy definitvně stanoveno, že Arnarfjall má zájem o 2ks 24dB antén, předpokládám. Navíc se počítá s quadem (kdo ho udělá? možná bych mohl sehnat ověřeného quattro-quada, pokud si to někdo nechcete vyrobit sami???).
Co se týče držáků na komín, tam nemohu nijak sloužit, takže to nechávám na vás. Rozměry komínu už jsem měřil, ale nepamatuju si je. Nepsal jsem je už tady někde do fóra?
Poslední věc, kterou je třeba ujasnit: politika přijímání nových členů. Je tu několik zájemců, a bylo by dobré jim jasně dát vědět co a jak.
Teda ja fakt nechapu, proc vsichni pouzivate ty Windouze :-)))!?!?! Operacni system s vestavenym komunikacnim protokolem pro samovolny prenos viru, to je vskutku vymozenost :-)))!
Na AP se lze dostat zvenci, ale zatim jenom na SSH. Port je namapovan na port 5822 na zpnet.net. V pripade zajmu muzu kdykoliv pozadat o namapovani dalsich portu (treba weboveho 80 na 5880). Samozrejme to funguje jen pokud funguje ZPNetacka konektivita.
Co se tyce "novejsiho Apache" - zajimalo by me, kde bys ho, Diglettone, chtel sebrat. Je tam verze 2.0.47. Novejsi Apache momentalne neexistuje. Co ti mimochodem vadi na tom stavajicim ;-))???
Mimochodem, kdyz uz jsme u tech firewallu: na AP bylo v iptables nastaveno cosi zvlastniho, co fakt netusim, kde se tam asi tak vzalo, nevite o tom, rooti, nekdo neco???
Napsal jsem si tedy nakonec o dve anteny 24dB pro nas, a navic jeste jednoho domaciho quattro-quada. Ovsem, kdybyste meli zajem misto toho quattro-quada, v nabidce domacich produktu byla i sektorovka, pry asi 14dB, takze odhaduju ca. 60 stupnu. Vyroba mirne narocnejsi a drazsi na material. Tak dejte hbite vedet, kdybyste takovy vynalez povazovali za lepsi nez quattro-quad.
Achjo,
co to ten digleton zase blazni? Anteny jsme si prece jasne stanovili jake tam budeme davat, tak co to zase vymysli za nesmysly? Inet konektivitu bych TADY VUBEC nerozebiral, jak jsme se taky dohodli.
2wanthalf: Ty sita jsi doufam objednal ty ziskovejsi Jinak nebude ten 4quad moc uzkej? Pokud by misto toho mohl byt jednoduchej quad, bylo by to lepcejsi. Co se tyce zeleza, mam to uz vymysleny, jenom zmerit komin a zajet to koupit. Jo, ted me vlastne napadla jedna podstatna zalezitost: bude tam potreba neco drobneho SVARIT. Myslim ze jedinej kdo rikal ze ma tu moznost je bubak, jenze ten posledni dobou nejak uplne vychladl. Nejaky dalsi dobrovolnik?
Prijimani novych clenu - na schuzi pokud si dobre vzpominam, padlo zhruba toto:
Chce-li se nekdo pridat, neni zatim problem. Dostane cca 3tydenni lhutu na odzkouseni, potom budem vyzadovat vstupni poplatek (cca tisicovku). AP je zatim zatizeno jen mirne, novi clenove mu snad neuskodi, naopak potrebujeme koupit nejaky ty anteny a kartu, casem mozna kdovico jeste, takze penize se budou hodit.
PS. z toho nedostatku svarecek by se mohl vyvinout docela problem, musime nekoho najit.
Dle poučení se zde dobrovolně hlásím.... Zastupuju svýho kámoše, kterej bydlí na Kačerově a rád by se připojil k AP Arnarfjall, na kterej krásně vidí. Sílu signálu jsem u něho měřil a s použitím nějaký plechovky si myslím, že to bude reálný. Prosím tedy o informace k dalšímu postupu...
I
Heledte.. kdyz rozjeli ronju mezi rikem a lsd.. neslo by neco takoveho udelat i mezi ZPnetem a nama ?.. vzdalenost je kolem kilometru a viditelnost taky dobra.. nebo se mejlim ?