takze problem je tady, stahnul jsem si fw, utilitku pro d-linka a jeste tady mam utitku na konfeni toho gawpu no, utilitka pro d-link ho nevidi takze tou to neflashnu, utiltka pro gwap ho vidi ale moznost flash v sobe nema takze takynic, zbyva proto pouze web rozhrani gwapu, to jsem zkousel ale hodilo to checksum erorr.
Plz nejakej help, nevim jak jinak bych to flashnul
Pokud vim, tak pro flashnuti GWAP je takovy docela specialni postup - GWAP mam objednane, takze poreferuju, az to vyzkousim a overim:
Nejdrive se to musi flashnout nejakym DLink firmwarem ver. 1.2 nebo tak neco (nevim presne) - coz spolkne i flashovaci nastroj GWAPu a pak je uz z toho normalni DLink a da se to flashovat jakymkoliv DLink firmwarem
Nejak nam to nechce funkcirovat. Na jedne strane je profi yagi, na druhe je plecharna. Signal z yagi namerim v pohode, plechovka se schovava :-( V kabelazi problem neni. Obe zarizeni pouzivaji pravou antenu (mela by to byt ta externi). Obe HWAP jsou pripojeny na sitovku nikoliv do switche. Zadny vychytavky jako sifrovani a filtrovani MAC nejsou zapnuty...
Predem diky za tipy a triky!
Vox
Takze prave jsem uspesne dokoncil flashovani alfy gwap 300 na d-link AP900+, vysledky jsou nad me ocekavani. GWAP 300 nefungoval proti AP a sitovce xi-626, po preflashovani na d-linka a verzi fw 2.5 je vse v pohode, na poprve se podarilo spojeni uskutecnit. Dekuji vsem, kdo mi s timto problemem pomohli.
to Vox: dve alfy proti sobe vyzkousene nemam, mam ale vyzkouseno alfa proti AP - xi-626 - nejde to kazdopadne po preflashovani je vse v poradku, bez nutnosti flashovat fw na xi-626 na AP.
problemy se vyskytuji i ve firmware 2.5, s interni antenou se nam tyhle 2 ap v modu ap-apclient a bridge-bridge vzdycky spojily, s externi jenom jednou a nikdy vic. pak sme jedno nahradili 626 a jede to skvele, takze antenou/kabelazi to neni. firmware evidentne neni dotazenej, viz tuhnuti site survey (scan okolnich ap). jako ap jede v pohode.
predpokladam, ze kdyz to budes pripojovat na vsesmerovku, tak to pobezi jako AP. jak rikam, v tomhle modu nejsou problemy a jede super vsem, dokonce funguje regulace vykonu. s jinym firmwarem nez s 2.5 byly potize treba s asociaci klietnu, takze doporucuju flashnout, ale to uz je ve foru dostatecne rozebrany.
má gwap 300 a s externí anténou mi jede normálně. S FW 2.5 musim mít přepnuto na Right a s FW 2.6 musím mít přepnuto na Left.
Dost pomohlo nastavit TX rates na 1-2-5-11 (vyloučit 22).
Mám poměrně dost dropped packetů na sendu, s 2.5 vznikaj duplicitní packety (profláknutá věc)
Snazim se o rozchozeni gwapu v modu klient. Pripojuji se k AP Compaq WL 400, ktere je pripojeno k PC routeru. Vlastni krabicka gwap nevidi na antenu AP compaqu, tedy mam vystrcenou jen externi antenu quadroquad. Z PC se nedostanu ani na compaq. Pritom gwap vidi sit, ktera je nastavena na compaqu. Odpajel jsem interni antenu a taky nic.
Pomuze, kdyz bych spojil levy a pravy vyvod z PCMCIA karty? Tim padem bych mohl prepnout na diversity a levy i pravy vystup by sel do jedne anteny.
Dekuji