kdyz uz se tu rozjela takova diskuze, pridam svuj nazor. Myslim, ze Stay d a Yourself ma plne pravo rozhodnout o tom, pro koho je program urcen a pro koho ne. Nicmene bych se spis zamyslel nad realizaci tohoto kroku.
Zverejnenim pouze uvnitr CZFree se nevyresi problem s tim, ze se program dostane do spatnych rukou, pouze se znesnadni pristup k tomuto programu pro lidi, kteri by k nemu mit pristup meli (clenove CZFree, kteri zatim nemaji realizovanou VPNku). Ten, kdo program bude chtit vyuzit ke komercnim ucelum (i kdyz to autor jasne zakazal) si ho stejne stahne - napr. pres nejaky verejny hotspot. Pak uz je otazka casu, kdy ho nekdo umisti nekdo na internetu.
Trochu mi to pripomina licencni strategii jedne nejmenovane firmy, ktera se snazi legalnim uzivatelum svych produktu co nejvice zneprijemnit zivot (silena seriova cisla, nutnost aktivace produktu, nutnost reaktivace produktu pri zmene hw, apod.), zatimco nelegalni uzivatele si stejne najdou cestu a v konecnem dusledku maji jednodussi zivot, nez legalni uzivatele, protoze jsou ruznych aktivaci a podobnych silenosti usetreni.
Zverejnenim programu pro vetsi skupinu lidi se rozsiri pocet lidi, kteri ho mohou otestovat. Musim rict, ze tohle opravdu funguje - nektere sve programy jsem zverejnil zde na foru a ozvalo se hodne lidi, kteri mi poslali napady na vylepseni a nekteri dokonce hotove patche s implementacemi novych funkci.
Stay d a Yourself - primlouval bych se za to, aby jste sepsali podminky, za kterych je mozne program vyuzivat a umistili ho na internet.
Podivejte se co open source veci pouzivame v czfree, linux, hostap, skripty na qos, wifimon, wewimo a kazdy je dal k dispozici i pro ostatni komunitni site.
Je to o solidarite a spolupraci, a podle mne se nechovate spravne, pokud to reknu osklive, tak mate plnou hubu toho jak jste pro free, komunitu a nekomercni, ale chovate se v hrubem rozporu s temito deklamacemi...
S tim, ze to co jste udelali je sice uzitecne ale oproti jinym projektum (ronja,hostap,atd) je to mrnave. Vyznam to ma hlavne pro lidi kteri si to sami neudelaji, protoze to neumi. Protoze ti co to umi, tak vetsinou maji doma linuxovy router a neresi to .... takze to vase TOP SECRET odnesou obycejni chudaci, co do toho tak moc nevidi a neumi si to udelat sami....
Tak, aby bylo úplně jasno, pokud to ještě někomu nedochází, budu rád, když ty ukázky budou někoho motivovat k tomu, aby naprogramoval alternativní řešení, které může být dokonce mnohonásobně lepší a jednodušší, může být free bez omezení na různé komunity, třeba i pro komerci, pro celý svět, atd. atd. a co já vím, co by to mělo mít ještě, dokonce by bylo nejlepší řešení přes wpcredit, protože pak to lze dělat bez GUI.
Takže vybízím k alternativním řešením, to je nejlepší, co nás může potkat.
Sice neprovozuju AP, ale nějaká regulace pro windoze by se hodila,..
Neumim si naprogramovat program, kterej to bude nastavovat,...
Takže,.... to neřešim,... Peče to na max,...
Ahoj,
no jak to tak vypadá asi se do toho budu muset pustit osobně :( Uvidíme co se s tím dá udělat, již mám za sebou pár hodin bádání a zatím se zdá celkem úspěšné... Ale nejásejte předem, jsem teprve na začátku a další problém je v tom, že nemám momentálně žádnou XI-626 k dispozici. :(( Pokud bych k nějakému řešení dospěl, určitě se nebude jednat o aplikaci ve stylu "klikátka" do systémově náročné prismtestutlity, ale něco čemu by se snad mohlo říkat "elegantní" řešení.
Netvrdím že to dokážu, ale pokusím se o to.
Potřeboval bych do týmu:
- jednoho člověka se zkušenostmi ohledně crackingu (reverzní debuging), jde mi o nasazení pár breakpointů a hooknutí několika systémových volání...
- někoho (jednoho!) s XI626 pod windows na případné testování, s možností případnou regulaci potvrdit.