Ahoj,
domnívám se, že koukám z okna zrovna na vaši střechu (přes komín Nuselské mlékárny) Zkoušel jsem měření iPaq-em (PDA) s wifi kartou a nic (na rozdíl od signálu z T-systému odkud se mi zatím nikdo neozval), ale nedá se tam nastavit MAC adresa.
Na kanálu 13 Rx naprostá 0.
Zkusím udělat foto jestli ta nová anténa, co je na tom baráku na Nuselský je Ona správná.
PS
1. ten iPaq má baterky v )), takže můžu jen tam co došáhne šňůra od adaptéru :-((
2. karta asi není moc citlivá, protože když jsme s tím laborovali v práci tak měl dosah asi tak 20 m po chodbě a 10 přes panel do sousední kanceláře :-((.
SORRY
Moc se omlouvám, za ten e-mail co jsem ti poslal,
prohlédl jsem si pořádně panoramatické foto a opravdu moje okno není v záběru (ale střecha už jo). Ten komín co vidím je na sousedním baráku. Až seženu nové baterky do iPaq-u budu pokračovat ve výzkumu .
Na střechu T-sys u mám přímou viditelnost (ale! na sousedním baráku v Kloboučnický je taky jedna všesměrovka a na tu už nevidím tak nevím odkud jde signál doopravdy :-(
iPaqem cosi naměřím Rx tak kolem 500 (200-1000 většinou ale 400).
Přístroj - teda WiFi karta v něm není moc citlivá, takže se teploměr nevyškrábe ani na 1% :-(
Poslední pokusy (z jiné místnosti) tak na OTO bylo Rx kolem 48.
Ahoj....plánoval jsem přípojnej bod v mojmírový 14. ale vzhledem k tomu, že jsem ve 4. patřče asi 30 metrů od vysílače po půdě, připadá mi jednodušší se připojit kabelem....pujde to?
Ahoj, chtel bych se pripojit do site a jsem lama..;-) co mam pro to udelat? Bydlim v Nuslich a ani mi nejde o pristup k internetu jako spis o to, propojit se s nekolika kamosema z ruznejch mist v Praze. Co znamenaji ty linky na mape? Je to tak, ze kdyz budu chtit s nekym spojenej, musej ty linky vest k nasim AP? Sorry...fakt nevim. Dik za pripadny info.
AP je v nuslich dost, najdi si je na monitoru a kontaktuj spravce.
Propojeni s kamosema - na to CZF je (otazka je jak rychle to pobezi - nekde jsou slusna hradla).
A na ty linky na mape se vykasli. CZF je jen to co je do ni pripojeno, coz v nuslich bude skoro jakykoli AP z monitoru.
Bodu je tu sice dost, ale viditelnost na ne bude na ne asi nic moc...jak to asi tak zhruba muze bejt daleko aby to chodilo nejakou slusnou rychlosti? A mne jde taky o to, ze ten clovek, se kterym bych to chtel sdilet, by byl pripojenej k jinymu AP a ja treba nevim, jestli ten je zas pripojenej k tomy mymu...snad jde pochopit na co se vlastne chci zeptat ;-)) dik..
Nemusel jsi zakladat novy thread. O nuslich je jich tu uz dost, jenom nemusi byt hned videt. V seznamu temat je vpravo dole si nastav "od zacatku" nebo hledej "nusle" vpravo nahore.
Linky na mape skutecne ukazuji propojeni AP. Problem je ten, ze nejsou vsechny videt kazdemu, protoze jsou jejich majitele paranoidni. V nuslich a okoli jsou propojeny AP K2, i4-port, oto (to jsem ja ), zde, quercus, astra, l@zna.
pegas, tone jsou zatim mimo czfree, ale na propojeni se pracuje.