Zdarek,
no zrejme to bude opravdu neco divneho, protoze jsem se to snazil namerit se znamym se spektrakem, ale zjistili jsme jedinou vec, a to, ze to leze asi od 2.07GHZ az do 2,9... Nad 3GHz jsme bohuzel nemeli HW. Smer jsme zkouseli, ale jak jsou tu ty panelaky je to vsechno plne odrazu, takze nic moc misto zdroje...
Bohuzel jsme jezdili az pozde vecer takze to nez jsme to zmerili z mist odkud jsme chteli, utichlo..
Slunecni vitr pri narazech na atmosferu muze zpusobovat ionizaci jeste pred tim, nez vyjde slunce. Tech 4-5 hodin odhaduji jako hranici. Zkoumal jsem predpovedi sireni vln, ovsem nic co by mohlo sedet jsem nenasel.
Zatim jsem zkontaktoval kolegu co pracuje na letisti aby mi zjistil jestli tam nemuze byt problem.
Dal jsem zkontaktoval jednoho z velice zkusenych radioamateru "mikrovlnaru" aby to zkusil nejak zanalyzovat, rikal, ze ten sum na poslednim panelaku od Delty v dolni rade ma take.
Zatim jsem zjistil to same co ty, 802.11b je vyloucen a na breeznet ci acces to nevypada, ty by se mely drzet pasme ISM. (doufam)
Kdyz ani toto neprinese nic konkretniho asi zkusim to CTU, neb mne nic jineho nenapada...
S.
Zatim jsem by se dle mne mohlo jednat o:
1) prumyslove ruseni, nejaky venkovni zarizeni (lampa etc..), novy typ napr. Breeznet.., harmonicke frekvence vysilace....
2) prirodni jev
Tuhle debatu končím. to co jsem měl na mysli, tu vysvětlil -=rys=-.
nemyslím si že matu lidi. jenom je zajímavé, že se mi zlepšil signál poté co jsem předělal kabely podle ryse, nemluvě o tom že i jeden prográmek na měření je už s tím spokojený. takže zase až takové matení to podle mě není.
Argumentace, že předchozí kabel byl špatně udělaný ve smyslu nakonektorování je pitomost, protože oba kabely byly osazeny stejným způsobem, tedy trny naraženy až na doraz a napájeny, a stínění pečelivě přetaženo přes vnější obal.
Dále bych asi poprosil aby se thread zmoderoval a debata ohledně impedance byla přesunuta do žumpy nebo do samostatného threadu.