Představte si PC - linuxový router s jednou klasickou ethernetkou a jednou XI-626 v módu managed. Tento router je bezrátově připojeno k AP, na druhé straně HUB s 5 PC. A teď k problému...:
ping z jakéhokoliv PC na eth0 routeru funguje, na wlan0 také ale na to co je za wlan0 se už nedostanu. Stejné je to i naopak, pokud z kteréhokoliv AP pingnu na tenhle router,vše bez problému.Ale na jakékoliv PC připojené přes eth0 se už nedostanu. Mohl by mi někdo poradit co s tím?Mám ješte AP v provozu, jsou tam 2x XI-626 v modu master, 1x eth0 a vše bez problému funguje.
Povolene routovani paketu mam, defaultroutu jsem zkousel nastavit nebo i routy do kazdy site - nefungovalo ani jedno....
Na tech ostatnich AP (zkousim to vetsinou z AP na ktery je ta wifi pripojena) jsem routy nastavil,pokud pingam tak ethernetka blika jakoze posila pakety ale odpoved zadna....
firewall jsem uplne vypnul, zkousel jsem i uplne zastavit iptables a porad nic.
To AP ze kteryho zkousim pingnout tu ethernetku ma v sobe 2 wifi, jednu ethernetku, stejnou distribuci linuchu(RH9),stejne nakonfigurovany a chodi to tam bez problemu.
Jedinej rozdil je v tech ethernetkach, tam kde to chodi je Intel Etherexpress ISA, tam kde to nechodi Realtek 8139D PCI.
Zkusim jeste vyhodit toho Realteka a dat tam nejakou ISA kartu,ale myslim ze v tom problem nebude.