Musela by se ta parabola nutně pokovovat ?
Nestačilo by jí polepit nepomačkaným alobalem nebo použít nažehlovací folii, jaká se používá pro R/C modely letadel ? Ta se stříbrná (skoro zrcadlová) dělá.
Nebo použít pokovenou mylarovou folii, která se prodává (nevím jestli u nás) pod názvem "Space blanket" za pár šupů. Vypadá to tak trochu jako nemačkavej plastovej alobal a lesklé je to dost.
U VME počítají ceny vždycky tak nějak podle váhy nůše :-)
Přes palec lze říct, že pokud se jim pošlou hotové podklady (Gerber soubory, vrtací předpis, drill rack a Eagle PCB soubor), tak např. výroba 5ti kusů 150x100 mm, oboustranné, prokovené otvory, 12 mil hustota, oboustranný potisk a oboustranná nepájivá maska přijde zhruba na 4.500 Kč.
Z toho je tak 2000 Kč příprava a jeden tiš?ák za 300. Když je těch tiš?áků třeba 20, tak už je jeden za 200.
Pro prototypy mají speciální cenu, pokud jsou to 2 až 3 kusy a má to formát 150x100.
Teď jsem se koukal do mail archivu. Poslední deska kterou jsem u nich zadával měla rozměr 150x50 mm, jednostranný potisk, oboustranná NP, mil 12. Pro čtyři kusy byla příprava výroby 1650 Kč a deska 180 Kč/kus.
S tím Eaglem je to maličko problém, ale nějak se to vyřeší.
Nejsem si ovšem jist, zda to bude ve free verzi zvládnutelné. O autorouter ani tak nejde, ale dvě vrstvy na 100 MHz jsou docela problém, protože to bude zvonit jako tramvaj a všelijak jinak blbnout na kvadrát.
Pokud to má být reprodukovatelný návrh, tak bude asi nutné jít na 4 vrstvy i za cenu vyšších nákladů. Jinak se to bude oživovat půl roku a nakonec se zkonstatuje, že je to celé k ničemu, protože to funguje pouze s osciloskopickou sondou připíchnutou na jedno konkrétní místo, za současného štourání se šroubovákem v levém uchu...
Jednou jsme takhle chtěli ve firmě ušetřit a po vyhození zhruba 300.000 Kč jsme spolehlivě dokázali, že vyfukováním tabákového kouře do vody zlato nevzniká a vysokorychlostní digitální návrhy se prostě v určitých ohledech nedají ojebávat.
já osobně bych ty 2 vrstvy raději neriskoval.
Pokud by to šlapalo, tak ve fázi prototypu můžeme ušetřit tak 1000 Kč na přípravě výroby a pár stovek na každém tiš?áku.
Pokud by to nešlapalo, tak spadne do kanálu odhadem 3 nebo 4 tisíce.
Takže bych raději vsadil na jistotu. Ten problém s Eaglem nějak vyřešíme, stejně ten upgrade chci dřív nebo později koupit.
Mam doma 2 kompy spojeny Ethernetem. Nemam hub, tak jsem prekrizil oranzovej a zelenej par.
Spoji se to vzdy na 10MBit. Kdyz to na obou koncich nasilne prepnu na 100MBit at uz half nebo full duplex, tak se na obou koncich rozsviti link ale neprojde pres to ani ping.
Sitovky jsou Intel versus klasickej RTL*139A. Zkousel jsem i Intel versus SiS se stejnym vysledkem. Kabel je tak 3-4m.