Nechapu, kdyz to nabizis za prachy, proc jsi to pojmenoval CZFREENET, je to docela uhozenej zpusob, jak nalakat zakazniky, a pak od nich chtít inkasovat. Nebo jsem to špatně pochopil z tvého webu ?
Autacek: CZFree.net je NEZISKOVA, ale nikoliv ZADARMO. Jednotlive
nody ci casti site jsou pripojeny k internetu prostrednictvim
komercnich ISP, a uzivatele sdileji naklady. Predstava,
ze CZFree.net = internet zadarmo je zcela mylna.
Na druhe strane by mel kazdy spravce nodu, ktery od klientu
vybira prispevky, svym klientum pravidelne predkladat vyuctovani,
z ktereho by bylo patrne, ze si z toho neudelal vydelecny podnik.
Abraxis: na tech webovych strankach je trochu nestastna formulace
"co potrebuji k pripojeni". Mozna prave tohle Autacka spletlo.
Myslim, ze by tam melo byt "co potrebujete k pripojeni".
Jinak blahopreji k zahajeni provozu a preji hodne uspechu
a malo problemu.
Nevim, me se zda 500,- dost, uvazim li, ze v oblasti Reckovic muzu mit UPS pres kabelovku podstatne levneji, pripadne za vetsi penis s prenosovkou celo pro sebe, tak ze zadna sdilenka, a navic mam jakous takous zaruku, ze to pojede, narozdil od tohoto inzerovaneho. Za takovy penize je to takrka bezna komercni cena.
Pochopitelne nenamitam nic aby se lide skladali, ze to neni zadarmo, chapu aji prispevek na udrzbu a obnovu zarizeni, ale cena ktera tu padla je v Brne vice mene komercni, proto jsem se ozval.
Vzhledem k tomu ze doptoho tak trosku delam, dovedu si udelat predstavu docela dobrou.
Jde o to, ze takveto site a nabidky primarne vznikaji tam, kde neni moznost one kabelovky ci jeneho (podletebe levneho)pripojeni, nebo tam, kde lide nechteji davat 1200-2000kc mesicne, jelikoz jim staci mail a semtam stranky, obcas neco stahnout atak. Kazdej nepotrebuje tahat jak oteklej :-). Nikdo te taky nenuti se pripojovat, to je vec volby. Pokud nekdo usoudi,ze je pro nej nabidka zajimava, pujde do toho. Pokud ma to AP uz cca5-8 uzivatelu, jak myslim pise na wwwcku, tak to asi nekoho oslovilo.
Ad spolehlivost: nekdy muze byt jistejsi, kdyz mas cislo primo na cloveka co ti spravuje APcko v ulici, nez se dohadovat s nejakou vylizanou operatorkou ISP nekde v praglu, co o tom vi prd a pak cekat, az se nekdo uraci zacit resit tvuj problem.
Jo, dostal jsi me, nikdy jsem pro zadny spolecny zajem nevenoval nekolik hodin prace.. Budes se divit, venoval, a dokonce nekolik let, ne primo pro WiFi ale pro jiny moznosti vzajemneho slinkovani lidi, vcetne spojeni "vzduchem", i pristupu k netu. Neohromuje me tedy ani castka, kterou jsi uz do toho "vrazil", ani Tvuj straveny cas, a ani mnozstvi nasdilenych dat, protoze mi to pripada normalni.
Dovedu si predstavit ale i tu skutecnost, a to mi normalni nepripada, mit ve firme za par korun linku, od ostatnich brat penize, a jeste to zastirat uslechtilymi zajmy. To že nechas APcko otevreny, to je opravdu obet jak svina, promin, ale me to pripada asi tak podobny, jako kdyz CZNIC vybira registracni a udrzovaci poplatky za evidenci domen, a jediny co vetsinou musi, je tam jednou jedinkrat neco napsat.... tedy vlastne schvalit, co si sam napises do registracniho formulare. Jinak to probehne automaticky.
Ale to jsem odbocil. Jestil to neni tajny, muzes prosim te napsat, co platis za tu lajnu poskytovateli, a z ceho to doted financujes ?
Diky.
P.S. Chapu reakce ostatnich, ale jsem taky pro dobrou spolecnou vec, jediny co me prekvapilo byla ta cena co se chce od lidi, protoze v dobach mych dobrocinnych aktivit (viz uvedeno vyse), se proste takto financni situace neresila. Kdyby bylo jasne receno, lajna stoji tolik a tolik, cim vas bude vic, tim to bude po prepoctu na jednoho levnejsi, neni o cem diskutovat, ale takhle jsem system jak je to s tema penezma nepochopil, za coz se vsem omlouvam, akorat mi to vychazi tak, ze cim vic lidi, tim to bude fungovat hur, ale financni efekt pro zrizovatele bude paradoxne vetsi, a to se mi proste nezda fer.
V soucasnosti za tu lajnu platim 9000 mesicne (je to garantovana a nelimitovana 512). Jak rikam - nikdo nikoho nenuti pouzivat moji linku - ja jsem dal k dispozici APcko a kdyz bude mit nekdo lepsi a levnejsi nabidku internetu, rad se napojim pres nej treba i ja....
Jeste bych to rekl takhle - vysledny efekt je takovy, ze dokud jsem ja s dosti vydatnou Jirkovou (NEXS) pomoci nevybudoval APcko, tak tady v Reckovich zadne CZFree nebylo a kdo nemel kabelovku, tak musel platit SPT tezke prachy.