Problém je právě v tom ověřování při změně statusu, pokud to jeden z 30 psů dělá nepořádně a neprověřuje si situaci, a nebo není regionální mapper a přesto zasáhne v místě, kde vůbec netuší o co go, pak právě dochází k tomu, že na tom dvoře, jsou vetřelci, co tam nikdy být neměli, teď se to při tom úklidu zjiš?uje zpětně a těch neurčitých bodů (třeba i pramenící z neinformovanosti) je v mapě velmi mnoho.
Proto jsem se distancoval od práce mappera v lokalitách, o kterých nic nevím a vybízím ostatní, aby tak činili taktéž a aktualizovali FAQ "----Změna v mapě" s určením své lokality působnosti.
Už pár krát se mi stalo, že mi lidi zaslali PMko a e-mail či jinak mě oslovili, proč ten či onen node v mapě je uveden jako FullAP, když připojení do CZFree.Net nemá. To radši nemluvím o tom, že zpětně zjistím, že je to komerční ISP, co prostě funguje ve 2.4 GHz, doufám, že jak řekl jeden člen CZFree.Net fóra, po roce 2005 se toto pásmo stane "lidovým pásmem" a komerce zde nebude.
Tak si říkám jaký má význam označení nodu Under Construction? Každý bod, který není funkční nebo v testování je vlastně pouze plánován.
K diskusi o provázanosti komerčních AP na CZ Free.Net: není to tak, že pokud má IP adresu začleněnou do hierarchie CZF, je na CZF propojen a poskytuje svoje služby dále do CZF je splněna myšlenka CZ Free.NET ?
To by mohlo jít poznat z mapy topologie CZF který funkční node je pospojován s ostatními a který se jen tváří jako CZF. Nelze z téže mapy třeba i vyčíst trafic přes ten konkrétní node - z a do CZF a tak zjistit užitečnost tohoto bodu pro CZF?
To je fakt, pokud to bude treba standardne vyhledavat ^<vstup>.*$, bude to mit stejnou funkci jako prohledavani seznamu. Mapa poskytuje zajimavou moznost zobrazit vysledky hledani na adekvatnim rozliseni a podkladu
Ja jsem pro radikalnejsi reseni - viz oto - ty body by tam opravdu byt nemely. Tedy nejjednodussi by bylo pochybne body bud checknout (jak to s nimi opravdu je, pokud je vlastnik "znamy" a vyskytuje se na foru) a nebo je skryt. Kdyz se vlastnik prihlasi, ze by je tam chtel mit, pak uz se snad da lehce zjistit stav nodu a mapper tak bude moci posoudit zda je bod opravneny nebo ne.
Jako priklad pridavam casablacna.int - typicky pokus o ziskani zakazniku prostrednictvim mapy "zadarmo". Uz to nekdo zamodril a myslim ze se muze klidne smazat. Kdysi jsem s nimi mluvil, ale zajimal je jen trh pro internet.
Já bych dal na modrý body nějakej timeout. Když by se status během, řekněme, měsíce dvou nehýbal směrem k zelené, automaticky bych ho zdeletil. I kdyby se tím určitě smazaly i NODe, kde se kutečně, by? pomalu, něco děje, vlastník si je může zanést během pár vteřin znova.
Podle mého názoru by tohle bylo lepší vzít podle přihlášní na fórum. Když někdo plánuje připojení, je totálně mimo dosah, ale o czfree se zajímá a čas od času koukne na fórum, jestli se situace v jeho okolí změnila, zaslouží si být zachován. Jsou ale hromady bodů pro jejichž majitele veškerá aktivita končí přidáním do mapy, a myslím, že právě ty zbytečně překážejí.