potvrzuji svuj zajem na zrizeni AP v Radotine, bylo by dobre prodikutovat podrobne situaci , podminky a ucel.
Bydlim ve Vestinske ulici na namestí. Zdravi David
Zanesl jsem mojí lokaci do mapy. Je to přibližně, protože je to mimo obrázek, ale dodám přesné souřadnice a fotky.
Výhodou je, že bydlím až nahoře a za oknem mám stupačky vedoucí na hřeben střechy.
Konektivita na internet by byla pres zbraslavseke AP, mam to velmi, ale velmi predbezne dohodnute. Pokud by mel nekdo jinou moznost... Ale v Radotine bohuzel jina neni. Jestli vas muzu paneve poprosit, na piste mi na mipal@atlas.cz vase presne adresy, at se podivam do mapy a podlo toho bysme zvolili umisteni AP. Jak jsem tak cetl vase adresy, jsem asi nekde uprostred. Pokud bych se domluvil s Obecnim uradem, tak bych AP videl na panelaku na starem Sidlisti (Mimochodem tam taky bydlim). Ale pokud by bylo lepsi misto, nebudu se branit ;-). Aby byl projekt financne unosny, muselo by nas byt minimalne 10, lepe 15. Ocekavam Vase navrhy a pripominky.
Ceny Klient Antena cca 2000,- , WiFi cca 2500,- az 4000,- kabely, konektory cca 500,- az 1000,-
Celkem cca 4000,- az 7000,- podle toho, jak levne se vam to podari sehnat.
Cena AP : Dle udaju ZAP1 (Trenyrky) 15000,- az 25000,-
Tak jestli jeste mate do toho chut jit, ozvete se ;-)
Souhlasim s poctem 10 az 15 lidi na hotspot, pri mensim poctu by to zrejme nebylo finacne nejakym podilnikem ufinancovatelne, pri vetsim poctu by byl problem s konektivitou do internetu. Navrhuji rovnez zvazit moznost primeho napojeni do internetu a sdileni nakladu na provoz - coz vsak zalezi na domluve vsech a vetsim poctu podilniku.
otazkou je rovnez jaka propustnost do internetu by byla pres ZAP1 a an kolik by to prislo. Odpovedi mi muzete posilat na davvy@atlas.cz (dvě jednoduché "v")
Bezdratově nebo fixní linkou, podívej se např. na nabídku TELE2, nextra, IOL. rychlost 128kbps neomezeně - nicméně bylo by třeba další dostupné nabídky více analyzovat a vybrat tu nejlevnejsi a nejkvalitnejsi.