nekde na netu jsem videl clanek, kde byl pokec o flashnuti nejakeho zarizeni a tim ziskani zarizeni DWL900AP+ za cenu levnejsiho. Zajimam me link a zkusenosti, nemuzu to najit... diky vsem
neco jineho je pouzit AP do kancelare, kde se na nej budou pripojovat dva notebooky a neco jineho je pustit ho na vezi kostela, kde na nej bude poveseno dvacet lidi nebo ho pouzit pro pripojeni 10 PC k internetu. Pro profi nasazeni (czfree) je z duvodu nefunkcniho vyberu externi anteny a MAC netransparentnosti nepouzitelne, jako levne AP do kancelare je naopak vyborne. Protiklad v tom nevidim.
Protiklad je naopak objednat si access point a rici, ze uz si pro nej jdu a nakonec neprijit a ani se neomluvit. To pak clovek musi v ucetnim softwaru stornovat faktury a objednavky, presouvat zpet do skladu a tak vubec, ze?
Ja tedy nevim, ale nam tu Dlinky s revizi B1 makaj docela dobre. Ted mame spojeni PEGAS<->Tone reseno P2P spojenim, a jsou na obou koncich. Dale PEGAS vysila pomoci Dlinku s revizi B1 a jeden uzivatel je k nemu pripojen rovnez pomoci DLinku (rev B1), takze on je vlastne propojen na iGW pres 4 Dlinky (rev B1) a vsechno funguje bez problemu... Vsude mame FW 2.5, ten se ukazal pro rev B1 jako nejlepsi... Taky predpokladam, ze vyber externi anteny probehl spravne, neb oba PEGASovsky Dlinky jsou na pude zamceny v plechovy krabici, pres kterou by signal asi neprosel, urcite ne na vzdalenost 1.5 km...
Nevím proč tu shazuješ ostatní výrobce ap s revizí B1, máme u nás zavedeny Alfy a rozhozně se mi ještě ani jednou nezahryzla narozdíl od DLinku a to do ní mám nahrán firm. 2.5 a tato kvalita je dle zpráv i u Trendnetu.
Pokud je to pouze z obchodního hlediska, tak to plně chápu.
Ano, to je pravda, vybrat ap je docela fuška (bez ohledu na značky). Teď třeba každý chválí DLink c.revize, předtím se chválil Dlink b.revize. Každé ap má své mouchy, céčko je velice mladé, počkejme nějakou dobu a uvidí se, s béčkem také nebyl problém na 2.3 a 2.5 ale výš už to bylo k ničemu.