Na linuxu se NS spatne prohlizi, me z toho zajima jen to, jak jste na tom se signalem z Winelu, resp. ke komu se hodlate pripojit? Meril jsem na strese jednoho domu na namesti interbrigady, a je to prilis nizko, takze winel je zastinen.
Na winel to maji celkem pohodovych 808m.
Na arachne uz to je 2862m, ale vzhledem k tomu, ze to je smerovka (18 nebo 24db?), tak by to mohlo byt vskutku lepsi nez na winel.
neni tady nekdo, kdo by zrizoval AP v okoli nodu "bubenec", nebo snad nakej aktivni node, kterej by me napichnul? mohl bych to urcite roznest dal aspon na "dejvice_jugpart" a dalsi... jestli se u GODa zrizuje AP, za pripojeni jsem ochoten prispet na zrizeni nemalou castkou...
neni tady nekdo, kdo by zrizoval AP v okoli nodu "bubenec", nebo snad nakej aktivni node, kterej by me napichnul? mohl bych to urcite roznest dal aspon na "dejvice_jugpart" a dalsi... jestli se u GODa zrizuje AP, za pripojeni jsem ochoten prispet na zrizeni nemalou castkou...
tim "roznest" sem myslel, ze bych taky zbudoval AP (pokud je to vskutku zalezitost ne vic jak 10 000,-), ale jestli uz bude 1 u GODa, resp. jestli uz se konstruuje, tezko by to asi naslo vyuziti, ponevadz antena by byla s nejvetsi pravdepodobnosti ve 4 patre, odkud mam vyhled jen podel partyzanu nahoru k hradu a dolu smerem k podbabe/babe... ale jsem tu novej a abych pravdu rekl, rozkoukavam se...
Uvazuju ted (zatim jen hodne nezavazne) o vybudovani AP. Polohu mam dobrou.
Ozval se mi jeden clovek, kterej vidi jen na mne a o vybudovan AP by mel zajem. Pokud by se naslo vic lidi, dalo by se o necem uvazovat.
Zaroven je otazkou propojeni jeste s bohnicema (JH-DEJVICE), kde maj pomerne solidni spoj do czfree backbone (na tu vzdalenost 5km jsem z toho dnes test vymacknul necely 2mbit).
Zatim jsem pripojenej na Winel. Dalsi otazkou je, jestli by to winel utahl.
Nadhazuju tenhle navrh k diskuzi. Co o tom vy ostatni soudite? (zejmena ti, kteri do toho vidi jeste trosicku vic :-)))
Cekam ted na vyjadreni ze strany JH, tak uvidime. Pak je jeste druha moznost a tou jsou kobylisy, ktery tu taky chytam. Tam ale jeste nemam otestovanou realnou rychlost.
ja jsem byl pripojenej na JH cca trictvrte roku, do ty doby, nez zavedli tuhle politiku. v ty dobe jsem mel trosku problemy se stabilitou signalu od JH a tudiz se mi nevyplatilo platit 3000 za spojeni, ktery z 50% nefunguje (V ty dobe).
ty 3 tisice by se za pripojeni AP daly zaplatit - to by se dalo snad docela dobre slozit. jak to je ale pak? neznamenalo by to doufam, ze kazdej pripojenej u nas by jim platil dalsi 3 tisice, ze? ;-)) To by uz byla fantasmagorie, ale radeji se ptam :-)
Na jejich odpoved jeste stale cekam. Radeji to jeste preposlu primo Jardovi (JH), nez spravci.
S tim vzorcem nevim, prijde mi, ze pokud by vysilani pres 1km znamenalo vykon 35db, ze je blbost.
Kazdopadne ten spoj ja-JH jsou na obou stranach uzce smerovy paraboly a tam ten utlum signalu snad nebude az tak drastickej. :-)