naughty boy
Junior Member
|
vstupni podminky |
Příspěvek č. 253 |
Tak koukam, ze uz nejsem sam, kdo by to rad vedel.
Je videt, ze mate poustu prace, ale asi by opravdu nebylo na skodu aby jste si stanovili nejake podminky pro prijem novych clenu.
a, vstupni poplatek
b, nejale doporucene HW a treba i SW vybaveni
c, predpokladane projekty a zmeny ve financovani
d, jake sluzby vlastne nabizite?
A co treba nekdo kdo bude chtit pripojit nejak k Inetu? Co treba nekdo kdo je ochten platit cca nejakych 500,-/mes za to, ze bude mit nejakou konektivitu ven a nejake spec. investice pr. do novych anten, vetsich disku, lepsich kabelu atd. na AP ho nezajimaji.
Abych se vam aspon trochu priblizil, tak ja jsem konretni typ cloveka, co obcas potrebuje Inet (nic zavratneho, ale duleziteho) o CZfree jsem poprve slysel cca pred asi 3/4 rokem, ale vzhledem k to ze jsem nikde nenasel zadne rozumne informace, abych si mohl udelat nejaky obrazek o cele veci, me donutilo tento problem odlozit. Doma telekomi kabel nemam a jeho zavedeni stalo 3000,- (myslim, ze aktualni cena je 1500,-) a osobne jsem poznal jak funguji. "Chcete linku? Zadnej problem zaplatte a mozna, ze za nejakych 6-12 mes. ji dostanete." Navic jejich garantovana rychlost je 9,6 - 14,4 s comz se muzou jit pri nejlevnejsim poplatku cca 400,- bodnout. ADSL je pro me nevyhodne (nechci utracet 1000,-/mes za nejakou deg. linku a jeste platit najem za modem).
Vzhledem k tomu, ze jsem stoura, tak jsem stoural a stoural a opet na Zive narazil na nejaky clanek o CZFree. Precetl jsem a zjistil, ze za tu dobu se to poradne rozrostlo a nabralo poradne otacky (stejne jako nase firma, kterou pak uz nido nestacil uridit ) Pripadalo mi perfektni, ze k tomu abych pokecal s kamosem, poslal mu nejaka data, spolecne pracoval na projektu a pak si zaparil i nejakou gamesu, staci jen zainvestovat do karty a anteny a trada......za preneseny KB ani koruna a jdete se vsichni ostatni poskytovatele (hlavne ty Telecome) bodnout.
Princip je opravdu hrozne jednoduchej. Spojit z mista A do B pres C a spojit se mue i D. Vybudovat takovou infrastukturu neni fyzicky zas tak slozite, ale co dal? No muze se udeat ftp server a muzem si sdilet data, muzem si udelt TS server, nejaky Intranet a buh vi co jeste a tim zacinji prvni body na hore. Co budu mit k dispozici kdyz se k vam pripojim? A dal to pokracuje...
Chapu, ze ten, kdo se podilel na stavbe AP mel financni vydaje, musel koupit nejake to zelezo a ze neni zadna charita. Myslim, ze v majlu jsem mel, ze pokud chci pripojit, tak dam cca 1000,- a ja chci vedet, co za to budu mit? Budu muset koupit kartu, kabel a udelat antenu. Na to abych to chodil na strechu jen tak pucovat antenu a radovat se z toho jak se blejska a nic vic?
Nabidnul jsem tady, ze muzu poskytnout lepsi kropac na AP. Pokud si pamatuju, tak mate nejakou k6-2 a par giga HDD, ale nikdo nic nechtel. Ted v posledni dobe se bavite o rozchozeni ftp a o investici do HDD, tak mi to tak pripada pri nejmensim neorganizovane.
|