Ze ty anteny jsou drazsi o tom se hadat nebudu, ale pomalu a jiste nastava obdobi kdy by se melo zacit hledet dal do budoucnosti a jak to vubec s tim pasmem na 2,4 GHz bude vypadat, uz ve vlastnim zajmu by vsichni seli zacit pouzivat anteny vyssi tridy, nebo alespon jine konstrukce. ti myslim zahodit sita a homebastly z plechovek, protoze tyhle anteny zarusi sve okoli. tosame se tyka vsesmerovek.
V pripade plechovky s tebou souhlasim, ale profi sito povazujes za nekvalitni antenu? Antenu "sito" (parabolicky profil s natazenym sitem - 11-12 dB), ktere je na strankach Tilika, nebudu instalovat na NOD, ale ke koncovym ucastnikum site - samozdrejme snizime patricne vykon vysilani. Antena to bude docela kvalitni. Az bude hotova sablova, bude take dostatecne presna. Snazim se s co nejmensimi prostredky dosahnout co nejlepsi odstup signal/sum i potlaceni okolniho ruseni.
Jedine kdyz vyrobce setril na hustote "ok" a navrhl nekvalitni ozarovac. U kvalitnich sit zpetne vyzarovani nebude tak tragicke. Take nesmime zapominat na vychrice a podobne prirodni radosti.
bohuzel, porad to bude mizerie. navic sito zarusis snaz nez parabolu. neni to o tom ze bych tu plklal blbosti. jeden provider se me snazil natlacit do sit, kdyz jsem mu vyhovel tak jsem z hruzou zjistil ze ta linka stoji totalne za h.... okamzite jsem se vratil k parabolam a provider prskal jak cert.
ve mestech jsou sita uz skoro nepouzitelna, pokud ano, tak musi byt extremne ziskova, coz sebou zase nese problematiku utlumu vykonu.
ad prirodni radosti: vim co mas na mysli ale neni to tak tragicke (pokud ten vyloznik udelas poradne). Mam tri paraboly (1x 90cm a 2x 60cm) a sektorovky na jednom vylozniku, a nehlo se to ani o milimetr. a to tu byly poradny vichrice.
jojo, pripojuji se k pozadavku o urychlenou pomoc! jiz nechci byt utlacovan vysokymi poplatky CTc a pripojit se na inet pomoci wifi igw. tak budte te lasky a poslete mi plz nejaky slusny ceniky, kde se da vse najit (resp. link na stranky). taky by me zajimalo kolik igw je v soucasnosti v olomouci (funkcnich)... dik za vsechny odpovedi me lamerske malickosti...
Tak ja uz mam pripojeni k internetu pevnou linkou a mozna bych ho mohl poskytnout dale, ale vyplatilo, by se to alespon pri 4 zajemcich o neomezenou sdilenou 256Kb za 350Kc mesicne. V tom pripade bych presel na rychlejsi pripojeni abych to mohl poskytnout.Jinak na tom prodelam :(
Na JardaK by nemelo byt problemem se nakonektit,kdyz jsem nedavno s kamosel a jeho notebookem zjistoval signal na strese, Jardu jsme mely v seznamu zachycenych siti.Ale jak jsem jiz psal - nejmene 4 lidi...
ja bych taky hned bral 350,- neomezeny, a ani by mi nevadila rychlost (staci 30kbit+). ted ale jaksi nemam prachy, tgze to vidim blede... zkusim kecnout fotrikovi, at nejakej ten litrik vysoli (ta zaba je divna )