Zdravím,
potřeboval bych vyrobit on-line teploměr, připojit ho ke compu treba pres seriak k linux pc routerum. Abych mohl sledovat teplotu routery (a nejen jeho) pres web. Teplomer treba jako majo na SH. HW pro me vyrobit neni problem, ale spis jak to zprovoznit pod tim linuxem, no pokud by mel nekdo jiz hotovy cely zarizeni docela by se mi to hodilo.
Diky Petr
Internet Service Provider
776-161944
petr.kadanik@rtyne.net
www.rtyne.net
Moje konstrukce je velice jednoducha az trivialni. Da se ale jeste vylepsit; moje verze jednou za 5 minut sezere pomerne dost vypocetniho vykonu (byl jsem linej programovat mikrokontroler tak jsem si pujcil neci metodu cteni z paralelniho portu a predelal to na gameport).
Cidlo od Papoucha je de facto totez, ale s mikrokontrolerem ktery z duty cycle vystupu cidla pocita teplotu a pak ji v ASCII predava pocitaci pres seriovy port. Dost jednoducha aplikace. Dala by se jednoduse rozsirit na vic cidel - na jednom portu jich pak muze byt poveseno moc. Pomerne novy brouk je PIC12F675, maji ho asi za 50 CZK v GM; mikrokontroler s 8 nozickami (2 na napajeni, 1 na RS232 vystup, na zbytek muzete pripojit az 5 senzoru - nebo treba multiplexer a senzory kontrolovat postupne pres nej, s jednou vstupni nozickou a 4 vystupnimi jich utahneme 16, a 74HCT150 nam je pekne rozradi - to uz by mohlo stacit pro cely rack plny routeru). Kdyz pripojite seriovou EEPROM (nebo vyuzijete tu mrnavou co je vevnitr v tom brouku), muzete i provadet periodicky zaznam.
Pouze predstavivost programatora, velikost FlashROM, a rychlost hodin brouka je limit!
Nemel by jste nekdo verzi pro LPT + vyhodnocovaci SW pod Win, co by ukladal hodnotu do souboru...? Rozchodil jsem verzi pro GAME, ale pak jsem zjistil, ze PC kde to potrebuji nema gameport hi