Jelikoz po te, co byla vyplavena Holesovicka trznice, kde je meli za 100Kc nebyly nikde k sehnani, tak jsem patral. A vypatral, ze je maji v Pankracke trznici. Ale za 130Kc. Coz je ale stale vyhra oproti 230Kc v bezne optice. Tak jestli je nekdo potrebujete, tak se tam vydejte. Je to kdyz vylezete z metra smerem k Prazskeho povstani, tak se zanorite do trznice hned ulickou vpravo a je to asi 5. stanek.
Ondra
Myslim ze ve vyse uvedenem spojeni tubusu vidim zavaznej problem: Pokud se nepovede dat diodu/prijimac _PRESNE_ do osy cocky (jako ze se to nemuze povyst), paprsek z vysilace a pomyslny paprsek z prijimace se budou rozbihat a na druhe strane se nebudou dat chytit takovymto zarizenim.
Asi se to bude dat nejak dostelovat treba vkladanim nejakyho papiru mezi icko a jednu z trubek, ale bude to asi peknej opruz. Myslim ze tubusy be vuci sobe mely bejt jemne stelovatelne...
Doufam ze sem zbytecne skeptickej a ze vam to bude chodit ;-)
Stelovani je treba jen v 1 z tubusu - ja bych chtel prijimace. Protoze vysilac muze byt napevno, nasteluje se to s celou konstrukci a vime, ze tim smerem kam to sviti to i vysila (oproti infra). a prijimac se dosteluje zavitovyma tycema uvnitr - podobne jako to ma clock. Ostatne minironja nema stelovatelna ohniska, a jela docela dobre (az na to ze ma mnohem sirsi kuzel svetla). Spojeni pomoci traverzy se jevi velmi dobre co se tyce souososti tech trubek - jsou pak paskem zamacknuty do toho profilu. Prototyp dovyvineme a napiseme zkusenosti.
Ad tepelny stit, chtel jsem tam dat plechovku od parku ci dzusu, kolem ohniska, tesne za cockou neni treba tak moc to chranit - neni tam hot spot od slunicka. (pocitam ja....) Vzadu se na ten tepelny kulaty stit jeste prisroubuje ta plechovka, ale musi se vybarvit nacerno.
jsem si teprve ted, ze ta moje trubka nahore co byla vevnitr vystrikana cernym emailem neodrazi zpet do fotaku svetlo z blesku - ta ondrova jo ale muze to byt zrovna natocenim vuci fotaku.
matne si pamatuju, ze jsem tu nekde cetl, ze ronju behate na karte 3com509.
Ja mam 3c509B COMBO a situje sqele az na jeden mensi zadrhel. Full-duplex mod umi jen na TP interfacu, AUI proste jede jen half-duplex. Zkousel jsem to nastavit pomoci 3c5x9cfg, nictools-nopci z linuxu i v linuxim driveru jako takovym, ale porad nic. Proste to nejde :-(
Jsem tak blbej ja nebo ta karta?
Tech karet mam vic a byla by skoda, kdyby to na ronju nemelo jit (half-duplex neberu)...
ve windozech bych to skusil třeba wpcreditem poštelovat PCI registry karty.
V linuxu to musí určitě nějak jít, ale já a linux nemáme nic společnýho....