Zdarte, mám tu kompletní databází všech objetků v ČR. myslím že to je možné použít v mapě i s celorepublikovým zaměřením. odpadne tím také problematika s umis?ováním bodu v lokalitách, pro které nejsou mapové podklady.
bude-li o tuto databázi zájem napište pmkem. rád ji poskytnu. (jenom drobné upozornění: má půl giga).
koukám, že se ti to už povedlo. thnx.
Ten poslední odkaz bych asi uvedl do FAQ, nebo do popisu práce s mapou. a důvodem je to, aby si lidi sami mohli převádět údaje a zadávat správné hodnoty do mapového systému. Tohle je neocenitelné hlavně tam, kde není mapový podklad.
Způsob jak se dobrat souřadnic plánovaného bude je ten, že na mapy.seznam.cz zadáte ulici včetně čísla popisného a ve většině případů je toto číslo popisné nalezeno.
pak stačí přepsat souřadnice z webu do tohoto programu a na světě jsou souřadnice pro czf mapový systém.
ano, tam kde existuje podrobný mapový podklad to je pravda, bohužel se to nevztahuje na ostatní lokality ČR. bez mapového podkladu není možné zadat ten bod nějak přesněji, koukni se například na zlín nebo vsetín. původně jsem to tam střelil od boku, a moje nody byly potom od sebe 106 metrů. ve skutečnosti to je kolem 1750 metrů. po zadání přes souřadnicový systém už to odpovídá skutečnosti. z toho důvodu jsem navrhoval zadávání údajů ve zbytku republiky pomocí souřadnicového systému, nebo přes databázi adres.
nevím jestli to tu někde zaznělo ale asi bych se snažil zadávat i samotné nody ve vrstvách (pro každý druh objektů jednu vrstvu).
Jenže v tu nejsou jenom lidi z prahy, takže... bych to upravil tak aby to vystihlo obě možnosti.
Vrstvami jsem měl na mysli, aby se na mapě zobrazovali pouze určité třídy nodů (bodů), podle jeho povahy (ap, sa ap, full ap, node, a pak ještě podle stavu bodu (active, testing, planing)...
tím mám na mysli to, aby se to nefiltrovalo pouze v textovém výpisu ale i přímo na mapě.