Jasne, ale i klient musi regulovat vykon. (lepereceno zvlast klient .. kdyz pripoji smerovou antenu!)
Navic tedka hromadne kupujeme ty WL-A14 a u tech nemas problem s externi antenou ani regulaci vykonu.
A ten rozdil nejakych 450 korun ti tezko vyvazi to riziko ztracene zaruky.
s jedním APckem OvisLink jsem mel moznost pracovat, bohuzel nevim presne typ - ale doplnim az to zjistim.
Nebyl to router (jen AP), spravoval se pres SNMP a mel dve pevne antenky - a mimoto i RSMA konektor (dalo se nastavit co ktera antena dela). Pri mojem testu jsme ho meli jen na stole (teda spis na balkone), ale byl jeste podroben dalsimu testu na cca 600m - a co ja vim, tak fungoval velmi pekne
U USB adaptérů je jeden velký problém - osobně jesem ještě neviděl USB adaptér s konektorem na externí anténu, což v drtivé většině případů znapená adaptér otevřít a pájet... To je samozřejmě problém, protože příjdete o záruku a nějaká LAMA si to sama neudělá (a osobně se mi nechce riskovat že někomu zničím USB adaptér a on mě jím pak umlátí).
Výhodou je, že USB se dá udělat i docela dlouhé (a vzdálenost zvýšit použitím HUBu), takže se dá ušetřit na koaxiální kabeláži
Nevim jestli uz nekdo obevil nejaky usb adapter, kde by se vykon regulovat dal, bylo by to fajn a v podstate neni duvod proc by to jit nemelo .. Kdyby se vyresilo tohle tak by to bylo fakt dobre pouzitelny pro klienty, ale bez ty regulace je to ..
Kdyby aspon existovaly usb adaptery se snizenym vykonem, ale to jsem taky nevidel..