Tak jde o to, že sraz AP Arnarfjall je jedna věc, a sraz Cloudu je druhá věc, proto nerad míchám tyto věci dohromady.
Před několika dny mě náš správce cloudu poprosil o zorganizování srazu našeho cloudu na úrovni menší skupiny lidí.
Rád bych, aby za každé APčko byli maximálně dva lidi, představoval bych si sraz v tomto složení:
rychtation
Stay d
=PJ= Azzie
medlis
alli
Mixicek
a někdo od nás, bohužel mám dojem, že z důležitých osob, nebude mít nikdo čas nebo tu nejsou vůbec
Sraz probere pouze tyto věci a nebude se zabývat problémy jednotlivých APček:
1)viditelnost a možnost zapojení do jednoho celku
2)představení RFC-CZF-Addressing, jak a proč, případně jiná forma adresace cloudu
3)ostatní podle potřeby
Je nutná co nejmenší účast, davy nejsou žádoucí
P.S.: ale samotného srazu krčských se nebráním, rád příjdu 3. záři.
Tento sraz bych rád uskutečnil 3. září, tamtéž od 20:00.
Koukam jaky se to tu kujou pikle
Nevim jsetli nam bude hodina stacit (viz posledne) ale podle toho v jakym je to tu ted stadiu, tak se obavam, ze bude muset. Budeme se muset snazit to urychlit a sami byt na vlastnim srazu vcas Takze ja s tim pocitam a navidenou tam...
P.
Nemyslim si, ze by sraz APcka byl vyrizeny tak rychle - viz body k projednani a to jeste jsou dalsi. Navic u toho bude vic lidi - => vetsi diskuse => delsi cas. Na druhou stranu sraz cloudu by mel byt rychly s malo lidmi.
Takze navrhuji:
1900 sraz cloudu
2000 sraz APcka
Alespon se u Apcka nebudem dohadovat nad vecmi, ktere budou jasne ze srazu cloudu
Lidičky, ono to dohodnout všechno není sranda, někdo to tu třeba ani nečte, myxiček, rychtation atd.
Nechme to tak jak to je, ono to možná moc dlouho nepotrvá a vy se s klidem vrátíte k projednání svého APčka, mezi tím ostatní budou mluvit o jiných věcech, které nevyžadují nutně alliho a medlise.
Ahoj,
mam zatim problemy s pristupem k netu, ale snad se dostanu... Muze mi tu prosim nekdo strucne (!!!) shrnout, co je noveho??? - informace o ZPNetu taktez vitany... zatim koukam, ze uz se tvori nejaky cloud...
- Na cem se shodneme vsichni, je ze AP po instalaci resetatoru a nastaveni automatickeho rebootovani v 5 rano slape jako hodinky
- Problemy jsou ovsem dal na trase. Pada spojeni na ZP, dost casto taky na Dvorce.
- Konektivita do netu je sice zadarmo ale spolehlivost nedosahuje moc vysokych procent - ukol pro vsechny: Hledat moznosti a nabidky rozposilat ostatnim. Troufam si rict ze snad ani ne do fora. Rychlost, na niz jsme se shodli je 512Kbps minimalne.
- Potrebujeme nove anteny. Koupe by mela probehnout pred tim, nez se vrati wanthalf, instalace chvili potom
- Propojeni do site HELL. Cela pater by mela postupne ziskat nasledujici podobu:
Priznam se vychodni konec cloudu mi neni uplne jasnej, kdyztak to sem nekdo upresnete, kazdopadne to ma potom mirit z cloudu nekam pryc 5km vychodnim smerem. Vetsina skoku je na dost velkou vzdalenost, takze mam obavu jestli budou pozdeji pouzitelny pro optiku. Dohodnuto bylo ze se zatim vse zrealizuje radiove. Postupem casu bych rad pomohl klukum z hellu s vyrobou ronjitek, budeme jich potrebovat hodne
- Dneska mi volal digletton ze chytil na plechovku signal Hell-RIK! super zprava.
- Spustime si na AP FTPcko pro vlastni potrebu, takze doufam ze tam lada nastavi nejake jmeno/heslo - disk je zatim moc malej
- Az na to bude nekdy mit nekdo cas, chteli bychom dat do statistik taky prenesena data na jednotlive cleny (kdo kolik).
az me po ceste domu neco napadne, tak to sem potom pripisu.
P.