ja bych docela rad kdyby mi nekdo poradil jaxe mam pripojit vzdalene k tomu routeru s wispem...co mam na nem nastavit a jak se k nemu pripojit mohl by me to nekdo popsat ?
takze muj stav je takovy ze nejdrive sem se nemoh vubec pripojit...pak uz jo zahlasilo to cosi s klicem a cache ale pak mi to rekne Incorect CRC cosi..ted mi to vypadlo.....
Ah taxem na to kapl...v PUTTY se musi vzdycky prehodit protokol na 2ku jinak to nefacha pritom v tom configu je 1 i 2 ted to pro zmenu nezere heslo... heslo by melo byt takove jake mam kdyz se prihlasuju primo u toho wispa ne ?
ano, to s tou verzi ssh protokolu je zname, myslel jsem vsak, ze se to projevuje
jen pri prihlaseni pomoci klice (kdy nezadavas heslo, ale soubor na disku - klic),
ano, heslo by melo byt stejne jako normalni unix heslo do linuxu, pokud jej ssh
nespolkne, mas tyto moznosti:
1) pouzit misto hesla klic (soubor)
2) hledat chybove hlaseni, nekde v /var/log/messages ci daemon
3) hledat chybne nastaveni v sshd_config (je zde povolen root?)
4) zkusit se prihlasit ne jako root ale jako bezny uzivatel
tak mam v syslinu.cfg pridanej balicek ftpd, v inetd.conf je odkomenovan radek ftp, jen mam problem ze nevim kde se ten server konfiguruje, pres LEAF rozhrani mi to pri konfiguraci balicku ftpd ukaze jednu moznost a to soubor /var/lib/lrpg/ftpd.conf ale v tomto souboru je pouze radek /var/lib/lrpg/ftpd.conf.
Potreboval bych naky priklad konfigurace ftp serveru pod wispem a vedet kam se ta konfigurace pise.
Konfigurační soubory jsou /etc/ftp*
Ten balík ftpd.lrp je trochu nedodělanej a ty odkazy na konfiguráky z menu v něm chybí. Já jsem si to /var/lib/lrpg/ftpd.conf dodělal:
/etc/ftpaccess Access ftpd configuration file
/etc/ftpgroups Groups ftpd group access file
/etc/ftpusers Users users who are not allowed to use ftp
/etc/ftpconversions Conversions ftpd conversions database
/etc/ftphosts Hosts ftpd individual user host access file
Pozor! Ty první "mezery" jsou tabulátory, ale ty druhé opravdu mezery, myslím, že to tak musí být.
Vazeni, trochu z jineho soudku. Mam tu Wispa, Routuje mi na klasicky ethernet a na bezdrat. Potreboval bych vyresit, aby se pracovni stanice (vsude Woknous) mezi jednotlivymi sitemi "videly" - mam na mysli ikonu "okolni pocitace" ve woknous. Jde to udelat? Zaslechl jsem, ze bych musel zprovoznit neco jako WINS (Woknous Name Server???). Zadny takovy balik jsem ale nenasel. Mate nejakou radu? Asi mam smolika, ze? Vevy
dobry tak konfiguraky jsem taky nasel ale kam se treba pise ktery adresare se do toho ftp pridavaj? Myslim tim adresare ktery jsou videt kdyz se k tomu ftp serveru nekdo pripoji.
diky moc tohle jsem tam fakt nenasel, taky by me zajimalo kde se nastavi kolik useru maximalne muze byt prihlasenych k tomu serveru a jakou rychlosti muzou sosat.
a este skusal niekto vycitavat objem prenesenych dat podla IP resp. MAC cez SNMP ...
je to v manuale popisovane, ale ja nemozem najst presne kde je to, viem najst objem prenesenych dat pre rozhranie ale pre IP resp. MAC adresu nie .... neskusal to niekto ????
2 vevy: to nema nic spolecneho s WISPem, staci win stanice dat do spolecne pracovni skupiny (ne domeny). Bezne pouzivam.
2 oron: HTB pouzivam jenom pro cely iface, funguje ok, ale to asi neni to, co potrebujes