Rikejte si co chcete, ale 10,3-10,5GHz neni rozhodne volna pro tento druh spoju. Mozna pro naky hyperlany, ale to neni mikrovlnej spoj. Btw. Kupoval sem licenci pro 3 pasma na 10,5GHz, takze jestli si jeste nekdo furt mysli, ze podle naky GL 30/atd/atd je to volny, tak at si to postavi... zrejme asi ma na pokuty, ktery dou do statisicu. Ale to bylo jenom tak na okraj. Vy ste stejne palicaci, takze se s vama zbytecne nebudu hadat.
Abych jeste upresnil.....: Je urcena pro tenhle druh spoju, ale neni voln, abych se vyjadril presne. Volne se sice muze pouzivat, ale jenom v nakym lokalnim rozsahu.....
drzim palce, ale neja mi to tak pripada ze uz to jenodu nejakej radioamater stavel, nekde v cizinem, meli docela problem ze to zralo relativne velkou sirku pasma, melo to zmenu parametru jak prase v zavislosti na teplote(gun diody). Nevim, uz si to moc nepamatuju. Kazdopadne jestli je to tohle, tak by to na jednu stranu mohlo bejt levny, ale na druhou stranu to neprojde homologaci.
Ale pokud by se to povedlo, tak by to bylo super.
Zarizeni stavi mikrovlnar dusi i srdcem, byvaly vedouci vyvojar RVHP a vedouci vyvoje mikrovlnych pozemnich stanic ing. Peterka (Zlata medaile BVV 1987). Jedna se o koncepcne velmi jednoduche zarizeni. Zarizeni bylo testovano, ale z duvodu vyse uvedene problematiky tepelne zavislosti, stavime na bazi profesionalnich komponent, ktere jsem jiz pred mesicem objednal. Nicmene se jedna o hlidane soucastky (vladou USA) tudiz cekame na povoleni a doruceni (Ocekavam zacatkem zari). Cena by mela byt, tak jak jsem uvedl okolo 20 koliku za skok.
Nehonme zatim bycha, zarizeni nasadim - jak doufam behem poloviny zari na zkusebni link Dejvice - Cerny Most (12.5 km) pro pocatecni rychlost pocitam okolo 4*9mbit HD tedy 2*9mbit fullduplex, zkousenych bylo skutecnych 2megabajty fullduplex za vterinu a fungovalo to na otevreny priruby na 160 m - keramikou na oscilatoru, bohuzel signalovou zasobu nemereno, cajky mame v laborce u Plzne. V kazdym pripade bych potreboval nakyho machra na ID2 programovani Atmelu - az budeme delat oscilacni ustrednu - Dejte vedet. Mike
Teda to mi zni jako hudba libezna...bohuzel s Atmelem nedelam(stim maji zkusenosti u nas ve firme jini) a navic jsem zruky(Brno)...leda nejaky tistacek(tak do 24ti vrstev :-) ) muzu pomoct.
S tym programovanim atmela by som nieco mohol pomoct. Ja zase robim opticke pojitko na TP, a mam tam robehanu uz autonegotiation (z atmelom), som to spominal v inom threade, ale mam tam zase ine problemy. Skus napisat co vsetko by mal ten atmel robit.
Podle mne je to bublina, ktera nikomu pouzitelne zarizeni neprinese a rozhodne ne v cene 20 tisic, tak se na to nespolehejte.
Jnak nechapu, proc n.e.o.c.z o to zarizeni tak stoji, kdyz nam tady tvrdil, ze videl zarizeni ktere umi 200Mb a i v huste vanici na trase Barandov Prosek jelo 80Mb a stalo jen 40 tisic. Uz je to dost dlouho, takze jiste jich ma ted hafo ...
Proste lidi, nenechte si veset buliky na nos, stavte wifi, stavte free space optiku, kupte si Ladovo pojitko, pokud na to mate tak si kupte Miracle nebo neco podobneho na 10.5GHz a neverte pohadkarum a hlavne necekejte na spasitele ...
to naf: pletes dojmy s pojmy chlape... sest kilaku svetlem je krasna vec, ale na tuhle vzdalenost to konci. o tohle zarizeni stojim napr. proto, ze potrebuju stavet vysokorychlostni spoje i na delsi vzdalenosti. a ty vzdalenosti jsou mezi 10 - 40 kilometry.
tady uz laser pouzit nejde.