zjistili jste posledne nekdo jak se nove verze maji k funkci Update, ktera je ve wdistconfig menu? Nektere veci jsou v moji verzi ponekud archaicke, ale komplet preinstalovavat se mi zrovna nechce ...
Proč se mi ve wispu XI626 ka namapuje jako netcs0 a nikoli jako wlan0? V zásadě to sice chodí OK, ale občas mám v logu podezřelý hlášky. Nejde to nějak elegantně vyřešit?
nemate nekdo zkusenosti s HTB ve WISPu?
Vim o moznosti jednotlivym adapterum prirazovat rychlost(to je standardne v menu),ale potrebuju jednotlivym IP i v dalsich subnetech prirazovat rychlost.
Na toto je vyborny Star-Os,ktery ma mimo jine CBQ a original ovladace od intersilu vcetne AP modu...
lidi chci se jen zeptat....
1. k cemu je DEFAULT GATEWAY.......kdyz nemam pripojeni k netu a kdyz mam pripojeni k netu
2. wisp mi hlasi nejaky kraviny...nevim ted presne neco s NATEM neco packet 0/6 0/1 ...vadi to ? ja mam NAT vypnutej na vsech ifaces...
3. mohl by tu nekdo podbrobne treba popsat jak na tu 3Com509 ??
diky HaNyS
Jo jeste jedna nevite jak v UNWIRED AP nastavit nejaky MAC FILTER vite co myslim aby se k AP mohli pripojit jen povoleny MAC ?? Moc by mi to pomohlo.... diky
no moc tomu nerozumi.....ma wifi klienty....192.168.100.xxx
ti sou pichnuti na 626ku v AP...ktera ma IP 192.168.100.1
v APecku je i ETHERNET karta ktera ma 192.168.200.1 a zni sou klinetni na ETHERNETU jaka teda bude def. GATEW ?..diky
Jo ti klienti mi byli jasni ja jen jestli da DEFAULT GTW se musi na tom routeru bezpodminecne nastavit....diky....
BTW: nevite jak zaridit abychom se videli v LAN GAME v nekterych hrach ktere neumoznuji..zadat primo IP ke ktere se pripojit .. ?
Protoze se vlasttne nevidime s temi lidmi za routerem ...
cau, potreboval bych pod wispem rozjet ftp server a namountovat do nej disk jinej nez ten z kteryho wisp bezi. Prvni problem spociva v tom ze wisp "nevidi" ten druhej hdd i kdyz pri startu ho syslinux urci jako hdb. No a druhej problem, nevim kde sezenu ftpd balicek (pravdepodobne) pokud mozno s dokumentaci, protoze jinak se nehnu ))
2. pripoj ji
# mount /dev/hdbX /kam-to-chces-pripojit -t auto
3. podivej se, co obsahuje
# ls /kam-to-chces-pripojit
4. je-li to ok, edituj fstab:
# echo "/dev/hdaX /kam-to-chces-pripojit auto defaults 0 0" >> /etc/fstab
5. mozne problemy:
linux neumi spolupracovat se souborovym systemem na hdbX,
reseni - zavest prislusny modul, je-li v distribuci obsazen, nebo
pouzit jine jadro